X

Rolul Crucial al Romaniei Anuntat de Sebastian Burduja pentru Piata Energiei din Europa

Sebastian Burduja, ministrul Energiei a anuntat ca România și-a reafirmat rolul crucial în sectorul energetic al regiunii Mării Negre prin două evenimente majore. Ministrul a participat la discuții care subliniază importanța investițiilor și tranziției către energie verde, în contextul securității energetice naționale.

Sebastian Burduja spune ca primul eveniment a fost organizat de Centrul Român al Energiei, în colaborare cu Energynomics și sprijinit de Atlantic Council, Eurelectric și Ministerul Energiei. În cadrul acestuia, Burduja a evidențiat necesitatea investițiilor în sectorul energetic și tranziția către surse de energie verde. „Este esențial să facem această tranziție într-un mod echitabil, pentru a asigura securitatea energetică a României”, a declarat ministrul.

În continuare, la masa rotundă organizată de Atlantic Council, discuțiile s-au concentrat pe proiectul reactoarelor modulare de mici dimensiuni (SMR) de la Doicești. Acest proiect, parte integrantă a programului de guvernare al României, reprezintă un pas semnificativ pentru sistemul energetic național.

Sebastian Burduja a subliniat că „proiectul este susținut prin parteneriatul strategic România-SUA și este o continuare firească a eforturilor din faza de planificare și inginerie.”

Aceste întâlniri au fost un prilej important pentru a discuta soluțiile optime la provocările legate de securitatea și independența energetică, dar și de sustenabilitatea și competitivitatea sistemului energetic național. „Aceste discuții ne ajută să găsim cele mai bune soluții pentru a face față provocărilor din sectorul energetic”, a concluzionat Sebastian Burduja.

Participarea la aceste evenimente reflectă angajamentul României de a deveni un lider regional în domeniul energiei, promovând investiții strategice și parteneriate internaționale pentru un viitor energetic durabil și sigur.

This post was last modified on iul. 24, 2024, 10:09 AM 10:09

Disqus Comments Loading...