X

Romania are Confirmata o Mare DEZAMAGIRE privind Intrarea in Schengen in Anul 2024

Romania are confirmata o mare dezamagire privind intrarea in Schengen in anul 2024, iar asta deoarece ministrul Catalin Predoiu a anuntat in cursul serii trecute faptul ca in urma intalnirii informare a ministrilor de interne din Europa, e clar ca pana in octombrie nu va fi discutata ridicarea controalelor la granitele terestre din Spatiul Schengen, pentru noi.

Romania nu mai poate intra, deci in 2024 in Schengen, iar asta pentru ca orice fel de decizie ar fi luata, aplicarea sa ar fi realizata la cateva luni distanta de acel moment, deci e 100% sigur faptul ca abia din 2025 putem spera sa putem calatori prin Europa si terestru, fara sa existe controale la granitele terestre dintre toate tarile din Spatiul Schengen.

Romania ar putea avea luata o decizie privind intrarea totala in Schengen luata pana la finalul anului 2024, dar nimeni nu garanteaza asta, pentru ca deocamdata nu exista un consens nici macar cu privire la acest lucru, asa ca nu ramane decat sa vedem ce va fi decis in toamna, dar pana atunci, e clar ca ridicarea controalelor terestre e imposibila.

“Subiectul va fi în orice caz în toamnă pe agenda Consiliului JAI și noi pentru asta lucrăm în acest moment, alături de alte state. Mai sunt discuții de purtat cu președinția, dar și cu Comisia. Să nu uităm că anul acesta e o situație oarecum specială.

Trebuie să vedem și noul comisar cine va fi, ce poziție va avea. Am stabilit cu ministrul ungar să-l abordăm imediat ce vom ști cine este, la fel cu ministrul austriac, deci este un proces în dinamică, însă nimeni, nici astăzi în jurul ședinței nu a emis o opinie contrară, ba dimpotrivă.”

This post was last modified on iul. 24, 2024, 10:07 AM 10:07

Disqus Comments Loading...