X

Activitatile de ULTIM MOMENT ale Romaniei pentru Aderare la Schengen, Masurile Oficiale Luate

Romania nu se opreste in procesul sau de a forta aderarea la Schengen in totalitate, inclusiv cu granitele terestre, iar asta pentru ca, dupa cum puteti vedea si mai jos, Politia de Frontiera continua sa depisteze migrantii care incearca sa intre in mod ilegal in Uniunea Europeana, folosindu-se de orice fel de mijloace pe care le au la dispozitie acum.

Romania a depistat inca 10 cetateni sirieni care au incercat sa treaca in mod ilegal granita cu Ungaria, pentru a ajunge in Austria, iar apoi in alte tari din UE, aderarea la Schengen fara controale terestre depinzand de gasirea tuturor celor care incearca sa intre in mod ilegal in UE, iar Politia de Frontierea continua sa-si faca treaba in acest sens.

Romania a anuntat doar in ultima saptamana depistarea a zeci de cetateni sirieni si afgani care incercau sa ajunga in UE in camioane conduse de soferi turci, ceea ce sugereaza ca e o problema serioasa cu masinile care vin din acea regiune a Europei, ridicarea controalelor terestre si aderarea la Schengen depinzand de controlarea fenomenului.

“Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat, ascunși într-un TIR condus de un turc, zece cetăţeni din Siria care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei.

Șoferul mijlocului de transport este cercetat pentru trafic de migranți, iar cetăţenii depistaţi ascunşi, pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Bărbatul conducea un ansamblu rutier înmatriculat în Turcia şi transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, textile pe ruta Turcia – Austria. Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări.”

This post was last modified on iul. 27, 2024, 11:29 AM 11:29

Disqus Comments Loading...