X

Hotarare de Guvern de ULTIM MOMENT a Ministrului Educatiei cu Explicatii Oficiale pentru Toti Romanii

Ministrul Educatiei anunta o noua Hotarare de Guvern de ultim moment, Ligia Deca explicand in mod oficial mai jos care este scopul ei, ea fiind gandita pentru a le oferi stimulente financiare elevilor care au obtinut media 10 la examenele nationale din sesiunea iunie – iulie 2024, asa cum vedeti mai jos.

Ministrul Educatiei explica mai jos faptul ca se va oferi suma de 5.000 de LEI pentru fiecare absolvent de liceu care are media generala 10 la Bacalaureat, sumele acordate pentru elevii de la Evaluarea Nationala 2024 fiind de doar 2.000 de LEI, iar mai multe detalii despre tot puteti citi in momentul de fata mai jos.

“Am lansat în consultare publică proiectul de Hotărâre de Guvern privind acordarea de stimulente financiare elevilor care au obținut media 10 la examenele naționale din sesiunea iunie-iulie 2024. Proiectul prevede: suma de 2.000 de lei pentru fiecare absolvent de gimnaziu care a obținut media 10 la evaluarea națională 2024;  suma de 5.000 de lei pentru fiecare absolvent de liceu cu media generală 10 în sesiunea de vară a examenului de bacalaureat.

Lista nominală a beneficiarilor și modalitatea de acordare a stimulentelor financiare vor fi aprobate prin ordin de ministru. Identificarea şi susţinerea copiilor şi tinerilor capabili de performanțe școlare înalte reprezintă o parte integrantă a politicilor educaţionale promovate de Ministerul Educaţiei, denumit în continuare ME şi vizează aplicarea unuia dintre principiile care guvernează învăţământul preuniversitar şi superior.

Precum şi învăţarea pe tot parcursul vieţii din România și anume principiul calităţii. ME accentuează necesitatea susținerii participării școlare a copiilor și tinerilor din România, promovând atât accesul egal la educație, cât și creșterea performanței școlare. Pentru ca educația în România să reprezinte fundația solidă pentru dezvoltarea societății democratice moderne, trebuie să existe o viziune coerentă, care să reunească soluțiile la provocările actuale,
precum și strategia pentru adaptarea la viitor.

Prin prezentul proiect de act normativ, se asigură un cadru normativ previzibil și stabil în sistemul de educație din România. Din categoria elevilor și tinerilor care demonstrează performanțe școlare înalte fac parte și absolvenții de liceu care au obținut media 10 la examenul de bacalaureat, precum și absolvenții
clasei a VIII-a care au obținut media 10 la evaluarea națională.

Pentru a stabili cadrul general al măsurilor financiare necesare pentru recompensarea absolvenților de liceu cu media 10 la examenul de bacalaureat și la evaluarea națională pentru absolvenții clasei a VIII-a, ME inițiază prezentul proiect de act normativ: Hotărâre privind acordarea de stimulente financiare absolvenților care au obținut media 10 la evaluarea națională pentru absolvenții clasei a VIII-a, sesiunea 2024 și la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024.”

This post was last modified on iul. 27, 2024, 11:30 AM 11:30

Disqus Comments Loading...