X

Spania va Impune Noi RESTRICTII Oficiale de ULTIM MOMENT pentru Schengen la Cererea UE

Spania a anuntat o serie de masuri restrictive cu privire la Schengen, care urmeaza sa intre in vigoare in cursul urmatoarelor luni, iar asta pentru ca guvernul de la Madrid este obligat de catre Comisia Europeana sa impuna controale terestre la frontiera cu Gibraltar, asta dupa ce negocierile cu Marea Britanie privind neimpunerea lor, au esuat.

Spania va trebui sa ii verifice pe toti cetatenii din Gibraltar care vor sa intre pe teritoriul sau, dar mai mult decat atat, va trebui sa le colecteze datele biometrice, amprente si fotografii faciale, atunci cand intra pe teritoriul sau, impreuna cu informatii legate de motivele intrarii in tara, sederea fiind limitata la 90 de zil, la fiecare 180 de zile.

Spania impune aceste restrictii pentru ca un nou sistem de management al granitelor va intra in vigoare din noiembrie 2025, el avand unele restrictii similare cu cele impuse de SUA, sau alte tari, pentru cetatenii care vin din tari terte, tot ceea ce se va aplica pentru Gibraltar, urmand a se aplica si pentru cetatenii altor state europene, care nu sunt in UE.

“Spania va impune în curând controale cu Gibraltarul, deoarece nu există un acord post-Brexit, au avertizat autoritățile. Noile sisteme ar supune gibraltarienii unor controale mai stricte, inclusiv o limită de 90 de zile pentru călătoria fără viză în UE la fiecare 180 de zile și o cerință de a-și prezenta amprentele digitale și fotografiile faciale în cabinele automate de frontieră înainte de a intra în Spania.

Bruxelles intenționează să introducă în noiembrie noul sistem automat de intrare/ieșire pentru zona Schengen. Este un înlocuitor automat pentru ștampilarea pașaportului, dar necesită date biometrice prima dată când este utilizat de un cetățean din afara UE.”

This post was last modified on iul. 27, 2024, 11:29 AM 11:29

Disqus Comments Loading...