X

Germania: Olaf Scholz Confirma Oficial Masurile care AMENINTA Aderarea Romaniei la Schengen in 2024/2025

Germania confirma prin Olaf Scholz o serie de masuri dure, care ameninta aderarea Romaniei la Schengen in totalitate in 2024 sau 2025, iar asta pentru ca la Berlin a fost luata decizia ca granitele tarii sa fie controlate strict in continuare, chiar daca teoretic s-au ridicat controalele terestre impuse pentru perioada desfasurarii EURO 2024 in tara.

Germania a impus deja controale la granitele cu Franta, din cauza Jocurilor Olimpice 2024, pena la final de septembrie, dar se pare ca si alte masuri dure sunt asteptate, Olaf Scholz confirmand ca vrea sa protejeze strict granitele tarii pentru a reduce migrantia ilegala, iar aderarea Romaniei la Schengen in 2024/2025 este amenintata de aceste masuri.

Germania recurge la masuri de acest gen din cauza faptului ca migratia ilegala a ajuns la cote mult prea mari in ultimii ani, astfel ca e nevoie de o schimbare radicala de abordare, lucru care desigur ca nu vine ca vreo surpriza foarte mare, dar aderarea Romaniei la Schengen in 2024/2025 este pusa in discutie de ceea ce se intampla acum.

“După o creștere a migrației ilegale anul trecut, numărul cererilor de azil pentru prima dată în Germania a scăzut cu 19% în primele șase luni ale anului. În general, intenționăm să continuăm controlul strict al granițelor germane. Vrem să limităm migrația ilegală, așa cum am anunțat. Cifrele trebuie să scadă.

Sunt prea mulți cei care vin la noi neregulamentar, pretind că caută protecție împotriva persecuției, dar nu pot oferi niciun motiv pentru azil și apoi sunt respinși. Verificările existente, cum ar fi la granița cu Franța, pe durata Jocurilor Olimpice de la Paris, au început vineri. Verificările vor continua până la sfârșitul lunii septembrie. a declarat cancelarul german, Olaf Scholz.”

This post was last modified on iul. 28, 2024, 6:53 PM 18:53

Disqus Comments Loading...