Proiectul Oficial de ULTIM MOMENT al Romaniei pentru Finalizarea Aderarii la Schengen in Totalitate

Romania anunta un nou proiect oficial foarte important, de ultim moment, pentru finalizarea aderarii la Schengen in totalitate, masurile anuntate.

Proiectul Oficial ULTIM MOMENT Romaniei Finalizarea Aderarii Schengen Totalitate

Romania a anuntat in mod oficial un proiect de ultim moment al carui scop este finalizarea aderarii la Schengen in totalitate, Politia de Frontiera publicand documentatia pentru achizitia de echipamente menite sa intareasca capacitatea sa de a supraveghea granita cu Serbia, dar implicit inclusiv granitele Spatiului Schengen, asa cum ne cer tratatele internationale.

Romania vrea sa cumpere un sistem de detectie a miscarii cu elemente ingropate, prin fibra optica, acesta urmand a acoperi 7 sectoare ale Politiei de Frontiera, din zonel granitei cu Serbia, finalizarea aderarii Romaniei la Schengen in totalitate implicand protejarea granitelor tarii noastre la cele mai inalte standarde, altfel Austria va refuza sa-si ridice veto-ul in continuare.

Romania deruleaza acest proiect cu finantare de la Uniunea Europeana, asa cum au fost derulate si multe alte proiecte pentru protejarea granitelor, finalizarea aderarii Romaniei la Schengen in totalitate fiind dependenta de falul in care demonstram ca putem sa protejam granitele tarii impotriva fluxurilor de migranti care vor sa ajunga in Europa de Vest acum.

“Proiectul vizează consolidarea capacității de supraveghere a frontierei externe cu Serbia, precum și reducerea timpilor de intervenție și reacție rapidă, în cazul infracțiunilor legate de regimul frontierei de stat. Îmbunătățirea capacităților de supraveghere la frontiera cu Serbia se va realiza prin achiziționarea de sisteme de detecție a mișcării cu elemente îngropate (fibră optică).

Rezultatul proiectului: achiziționarea unui sistem de detecție a mișcării cu elemente îngropate (fibră optică) aferent a 7 sectoare de Poliție de Frontieră aflate în competența Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara. (S.P.F. Sânnicolau Mare, S.P.F. Lunga, S.P.F. Jimbolia, S.P.F. Cruceni, S.P.F. Deta, S.P.F. Moravița, S.P.F. Oravița). arata un document oficial publicat de catre Politia de Frontiera.”