Schengen: Prioritatile Romaniei Dezvaluite Oficial, Anunturile de ULTIM ORA privind Aderarea

Schengen este in continuare printre prioritatile Romaniei, iar o serie de anunturi de ultima ora dezvaluie masurile luate pentru asigurarea aderarii.

Schengen Prioritatile Romaniei Dezvaluite Oficial Anunturile ULTIM ORA Aderarea

Schengen a fost in centrul unor declaratii extrem de importante facute in cursul acestei saptamani la Bucuresti, iar asta pentru ca Romania si-a dezvaluit prioritatile pe care le are in cursul urmatorului an in ceea ce priveste aderarea cu ridicarea controalelor la frontierele terestre, singura problema care a mai ramas in tot acest proces, vechi de peste 1 deceniu.

Schengen ramane interzis Romaniei din cauza lui Karl Nehammer, care refuza sa-si ridice veto-ul din decembrie 2022 si sa permita ridicarea controalelor la granitele terestre, insa guvernul de la Bucuresti este hotarat sa-si urmeze obiectivele si sa nu renunte la presiunile puse pe Austria si Karl Nehammer pentru a facilita aderarea tarii noastre, poate chiar la inceput de an 2025.

Schengen este una dintre cele mai mari dorinte ale Romaniei de peste 10 ani de zile, insa cu toate acestea iata ca inca ramane foarte dificila accederea in acest spatiu, chiar daca guverne succesive si-au dat interesul pentru a rezolva problema, deocamdata inca ramanem departe a a beneficia de rezultatele muncii depuse in ultimii 10 ani de zile pentru asigurarea frontierelor.

“Uniunea Europeană rămâne prin excelenţă un spaţiu al liberei circulaţii. Aderarea Românei la spaţiul Schengen cu frontierele aeriene şi maritime a constituit un important succes de etapă şi a reconfirmat faptul că ţara noastră asigură eficient protecţia frontierelor externe ale Uniunii Europene şi merită pe deplin să facă parte din acest spaţiu.

Ridicarea controalelor şi la frontierele terestre rămâne un obiectiv prioritar. Am convingerea că vom reuşi să ducem la bun sfârşit acest efort colectiv în beneficiul nu doar a cetăţenilor români, ci al unei Uniuni mai prospere şi lipsite de obstacole artificiale. a declarat presedintele Romaniei, Klaus Iohannis.”