AVERTISMENTUL Oficial al Armatei Romane de ULTIMA ORA privind Razboiul Ucraina – Rusia

Armata Romana a emis un avertisment oficial de ultima ora privind razboul Ucraina - Rusia, iata ce trebuie sa stie milioane dintre romani acum.

AVERTISMENTUL Oficial Armatei Romane ULTIMA ORA Razboiul Ucraina - Rusia

Armata Romana a emis un avertisment oficial de ultima ora cu privire la razboiul dintre Ucraina si Rusia, aducand in atentie o noua campanie de dezinformare indreptata impotriva romanilor, ea avand in centru un recent atac cu drone impotriva ucrainienilor, care era prezentata ca fiind impotriva Romaniei.

Armata Romana vorbeste mai jos despre faptul ca in mediul online au fost publicate informatii care afirmau ca Romania ar fi fost vizata de un atac cu drone al Rusiei, cand in realitate Ucraina a fost cea vizata, iar mai jos puteti vedea adevarul din spatele minciunilor publicate in mediul online si adus in atentia romanilor.

“Acțiuni de dezinformare prin care se acreditează fals ideea că România a fost vizată de atacurile cu drone ale Federației Ruse. Vă semnalăm o serie de informații false vehiculate în platforma X (fostă Twitter), dar și în alte rețele sociale, care pretind că România ar fost vizată de atacurile cu drone ale Federației Ruse executate în ultimele zile și că mijloacele de apărare antiaeriană ale Armatei României dislocate la frontieră ar fi executat foc asupra acestora.

Aceste așa-zise ”informații” nu au niciun fundament real. Atacurile executate de Federația Rusă au vizat infrastructura portuară ucraineană de la Dunăre și nu obiective de pe teritoriul României, iar forțele și mijloacele Ministerului Apărării Naționale dispuse în zona frontierei cu Ucraina nu au executat, în nicio astfel de situație, foc asupra mijloacelor de atac ale Federației Ruse.

Ministerul Apărării Naționale transmite un mesaj ferm de condamnare a acestor atacuri executate de Federația Rusă împotriva unor obiective și elemente de infrastructură civilă ucrainene, care sunt nejustificate și în gravă contradicție cu normele de drept internațional.

În fiecare dintre situațiile în care dronele Federației Ruse au atacat obiectivele de pe teritoriul Ucrainei, Ministerul Apărării Naționale a intensificat măsurile de monitorizare și supraveghere a spațiului aerian național cu forțele și mijloacele aflate în Serviciul de Luptă Poliție Aeriană. Detalii despre evenimentele din ultimele zile, puteți consulta pe website-ul MApN.

MApN a informat și informează în timp real structurile aliate cu privire la situațiile generate de atacuri, rămânând în contact permanent cu acestea. Cu privire la ultimele evenimente, un purtător de cuvânt al NATO a declarat că nu există niciun indiciu privind un atac intenționat asupra teritoriului Alianței. „Deși NATO nu are informații care să indice vreun atac intenționat al Rusiei împotriva teritoriului aliat, aceste acte sunt iresponsabile și potențial periculoase”, a declarat purtătorul de cuvânt.”