Huawei Pregătește În SECRET Lansarea unor Noi Telefoane cu Adevărat Impresionante

Huawei pregătește în mare secret lansarea unor noi modele de telefoane cu adevărat impresionante, iată ce vom vedea de la gigantul chinez în curând.

Huawei Pregătește În SECRET Lansarea unor Noi Telefoane cu Adevărat Impresionante

Huawei, gigantul tehnologic chinez, a surprins din nou piața smartphone-urilor prin dezvoltarea unui dispozitiv inovator cu trei ecrane, capabil să se plieze într-o formă de Z. Conform informațiilor apărute în Securities Daily, un serviciu de media chinez sponsorizat de stat, Huawei lucrează la acest proiect de cinci ani și intenționează să înceapă producția în masă înainte de sfârșitul anului 2024.

Huawei, prin CEO-ul Yu Chengdong, a prezentat recent acest dispozitiv revoluționar în cadrul unui eveniment live, subliniind complexitatea și inovația adusă de companie. „Următoarea generație de ecrane pliante, alții și-o pot imagina, dar nu pot reuși. Ne-am gândit la asta de cinci ani și în sfârșit iese”, a declarat Yu Chengdong.

Huawei a refuzat să ofere detalii specifice privind produsele, dar în martie compania a obținut un brevet pentru un „dispozitiv cu ecran pliabil”. Acest brevet detaliază un sistem de balamale dublu, care permite ecranului să se plieze în ambele direcții și să formeze un Z. Deși dispozitivul este denumit tri-fold, el are doar două pliuri, dar include trei ecrane.

Huawei Pregătește În SECRET Lansarea unor Noi Telefoane cu Adevărat Impresionante

Smartphone-ul poate fi desfășurat pentru a crea un afișaj de zece inchi, similar cu ecranul de 10,2 inchi al iPad-ului de a 9-a generație de la Apple. Unul dintre cele trei ecrane include o cameră orientată spre spate, în timp ce celelalte au mecanisme de blocare pentru a asigura stabilitatea ecranului.

Se zvonește că ecranele sunt produse de BOE, un renumit fabricant chinez de display-uri. Smartphone-ul pliabil Huawei va rula pe sistemul de operare HarmonyOS și va fi echipat cu procesorul Kirin 9100. Prețul estimativ pentru acest dispozitiv este de 15.000 de yeni, echivalentul a 2.065 USD.

Huawei a declarat pentru Securities Daily că „progresul specific nu era încă gata pentru dezvăluire”. Cu toate acestea, așteptările sunt mari, având în vedere succesul anterior al Huawei pe piața smartphone-urilor pliabile. Prima generație, Huawei Mate X, a fost lansată în 2019, același an în care Samsung a lansat Galaxy Fold.

Este de așteptat ca lansarea noului smartphone Huawei să aibă loc în al treilea trimestru sau în ultimul trimestru al anului, coincizând astfel cu lansarea seriei Apple iPhone 16, care nu va include funcționalități pliabile. Huawei continuă să inoveze și să își consolideze poziția pe piața globală, demonstrând că poate să ridice standardele tehnologice și să ofere produse revoluționare consumatorilor din întreaga lume.