Lotul de Autostrada pe care Sorin Grindeanu il Anunta, Receptia de ULTIM MOMENT Pregatita in Romania

Sorin Grindeanu a anuntat un nou lot de autostrada care va avea receptia facuta, declaratiile de ultim moment pentru milioane dintre Romani.

Lotul Autostrada Sorin Grindeanu Anunta Receptia ULTIM MOMENT Pregatita Romania

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a facut o serie de declaratii extrem de importante de pe Autostrada A0, acolo unde vor mai fi dati in circulatie inca 10 kilometri incepand de saptamana viitoare, astfel ca partea de sud a Bucurestiului va putea circula pe autostrada pana la Constanta incepand din cursul zilelor urmatoare.

Sorin Grindeanu vorbeste despre ceea ce se va face deasemenea in cursul urmatoarelor luni, ministrul Transporturilor promitand deasemenea si alte tronsoane ale autostrazii A0 pana in 2025, impreuna cu finalizarea drumului expres Craiova – Pitesti, care va conecta sudul tarii intr-o mai mare masura prin autostrada si drumuri expres.

“Lotul celalalt, lotul 3, este undeva la 70%, eu am fost impreuna cu domnul director pe lotul 3 de autostrada, cel care face legatura acestei autostrazi A0 cu A1, spre Pitesti. Sunt 3/4 puncte critice pe care trebuie sa le depaseasca in lunile viitoare sunt cateva pasaje, este o relocare masiva de utilitati, repet sunt 3 sau 4 puncte critice, pe care trebuie sa le depaseasca, astfel incat in aceasta toamna sa le dea in circulatie.

Monitorizez atent aceasta lucrare, astfel incat si eu si domnul director, astfel incat, repet, in aceasta toamna sa putem circula de la A1, adica autostrada care vine din Pitesti, pe autostrada in jurul Bucurestiului, pe varianta sudica, pana la Constanta. Pe scurt, daca va veti urca pe autostrada, sa spunem la Craiova, pentru ca trebuie sa se termine si acele tronsoane anul acesta, veti putea merge pe autostrada pana la Constanta, la sfarsitul anului 2024.

Legat de bani, domnule premier, eu stiu ca astazi, cand vorbim, cam 80% din sumele care au fost accesate din PNRR, cheltuite din PNRR, au fost cheltuite de transporturi, ceea ce este un lucru bun. Si mai bun este ca atat timp cat aceste sume merg in investitii, asta se va vedea si se vede in crestere economica. Dovada cea mai buna este la ministerul pe care il conduc.

Cand am preluat acest minister, bugetul era cel mai mare din istorie, de pana atunci, de 14 miliarde. Astazi, cand vorbim, fara rectificarile care probabil vor veni, adica la 2 ani dupa, vorbim despre un buget de 30 de miliarde, adica mai mult decat dublu. Asta spune tot ceea ce, cred eu, inseamna investitiile in autostrazi, lucrarile in autostrazi si cai ferate in Romania.

Imi doresc in aceasta saptamana, si o spun de acum, daca timpul ii permite premierului, il invit si pe drumul expres Craiova – Pitesti, si desigur voi mai merge saptamana aceasta pe Valea Oltului pentru a vedea cum inainteaza lucrarile, fiind aproape la 2/3 din perioada de restrictie, si ar trebui sa se apropie de 75% – 80%, undeva pe la finalul saptamanii.”