Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a subliniat recent importanța crucială a Serviciilor de Ambulanță în cadrul asistenței medicale de urgență. Cu un angajament ferm de a îmbunătăți condițiile de muncă și siguranța atât pentru personalul medical, cât și pentru pacienți, ministerul a implementat măsuri semnificative pentru a întări acest sector vital.
Ministrul Sănătății afirmă că aproximativ 90% din intervențiile medicale de urgență prespitalicești la nivel național sunt furnizate de Serviciul de Ambulanță București-Ilfov (SABIF) și Serviciile Județene de Ambulanță (SAJ). Anul trecut, peste 12.000 de specialiști din cadrul serviciilor de ambulanță au intervenit în 3 milioane de cazuri de urgență.
Ministrul Sănătății: “Ambulanța este pilonul principal al asistenței medicale prespitalicești, iar noi suntem dedicați să îmbunătățim condițiile de muncă și siguranța atât pentru personalul medical, cât și pentru pacienți. De aceea, am transformat asistența medicală de urgență într-o direcție a ministerului și am înființat peste 1.300 de posturi noi în medicina de urgență, direcționate în special serviciilor de ambulanță. Trebuie să întărim capacitatea Ministerului Sănătății în acest domeniu.”
Prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), sistemul medical din toată țara va fi modernizat și dezvoltat. În județul Dolj, investiții de peste 46 milioane de lei sunt alocate pentru dezvoltarea serviciilor medicale în regim ambulatoriu: reabilitarea, modernizarea, dotarea și extinderea Ambulatoriului; achiziția de echipamente medicale pentru Ambulatoriul Integrat al Spitalului Judetean de Urgenta din Craiova; dotarea cabinetelor de asistență medicală ambulatorie și înființarea de noi specialități/cabinete pentru Spitalul Filantropic din Craiova.
Ministerul Sănătății, în parteneriat cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, a lansat un nou program de finanțare în valoare totală de peste 13 miliarde de lei. Ministrul Rafila a declarat: “Lansăm poate cel mai important apel de proiecte în sănătate, cu potențialul de a transforma fundamental infrastructura spitalicească din România. Ne focalizăm concomitent pe construcția de spitale noi și pe modernizarea spitalelor în special în zonele municipale.”
Investițiile finanțabile includ: construcții noi de spitale; modernizări sau reabilitări ale spitalelor existente; dotare cu echipamente medicale; digitalizare; tranziție verde. Distribuția fondurilor alocate prevede: 2 miliarde de lei pentru spitale județene și județene de urgență, spitale de specialitate și spitale clinice.
7,3 miliarde de lei pentru spitale municipale și municipale de urgență; 500 milioane de lei pentru asistență tehnică și implementarea proiectelor; 3,25 miliarde de lei pentru alte investiții strategice; grija pentru sănătate înseamnă grija pentru o viață mai bună. Grija pentru oameni înseamnă grija pentru viitor.
Prin Programul Național de Redresare și Reziliență, sistemul medical din toată țara va fi modernizat și dezvoltat. Investiții istorice pentru România, investiții istorice pentru noi toți. Ministerul Sănătății continuă să demonstreze angajamentul său față de îmbunătățirea sistemului de sănătate din România, asigurându-se că fiecare cetățean beneficiază de îngrijiri medicale de calitate și sigure.
This post was last modified on iul. 31, 2024, 6:23 PM 18:23