X

Romania Actioneaza pentru Finalizarea Aderarii la Schengen, Decizii de ULTIM MOMENT in Aplicare

Romania continua sa actioneze pentru finalizarea aderarii la Schengen, iar asta pentru ca o serie de decizii importante au fost anuntate de catre autoritati, prin intermediul Politiei de Frontiera Romane, iar asta deoarece un proiect finantat cu fonduri europene, ar trebui sa contribuie la intarirea pazei granite cu Serbia in viitor.

Romania vrea sa cumpere pentru Politia de Frontiera Romana nu mai putin de 100 de camere portabile cu termoviziune, fara racire, pentru monitorizarea mai atenta a granitei cu Serbia si depistarea posibilelor tentative de trecere ilegala a frontierei, ajutand la finalizarea aderarii la Schengen, asa cum ne cer si tratatele internationale.

Romania s-a obligat sa protejeze mai bine frontierele Schengen, pentru ca finalizarea aderarii sa fie posibila cat mai rapid, iar dupa cum se poate vedea foarte clar, se pun in aplicare masuri importante pentru ca acest lucru sa se intample, mai ales ca modernizarile pentru Politia de Frontiera Romana se fac folosindu-se bani oferiti de catre Comisia Europeana.

“Proiectul vizează consolidarea capacității de supraveghere a frontierei externe cu Serbia, precum și reducerea timpilor de intervenție și reacție rapidă, în cazul infracțiunilor legate de regimul frontierei de stat. Îmbunătățirea capacităților de supraveghere la frontiera cu Serbia se va realiza prin achiziționarea de camere portabile cu termoviziune fără răcire și realizarea unui studiu de fezabilitate pentru Sistemul Complex de Observare pe Dunăre (SCOD).

Obiectiv: îmbunătățirea capacității de detectare și identificare a amenințărilor la adresa securității frontierei cu Serbia, inclusiv migrația ilegală, contrabanda și alte activități ilegale în zona de frontieră. Rezultatul proiectului: achiziționarea studiului de fezabilitate pentru modernizarea Sistemului Complex de Observare pe Dunăre (SCOD) și achiziționarea a 100 camere portabile cu termoviziune fără răcire.”

This post was last modified on iul. 28, 2024, 6:52 PM 18:52

Disqus Comments Loading...