West Nile in Bucuresti, Masurile de ULTIMA ORA ale lui Nicusor Dan Puse in Aplicare in Bucuresti

Nicusor Dan a anuntat masurile oficiale de ultima ora dupa ce mai multi tantari infectati cu virusul West Nile au fost descoperiti in Bucuresti.

West Nile Bucuresti Masurile ULTIMA ORA Nicusor Dan Puse Aplicare Bucuresti

Nicusor Dan a anunțat recent o inițiativă semnificativă pentru îmbunătățirea serviciilor medicale destinate copiilor și tinerilor din instituțiile de învățământ de stat din Capitală. În cadrul unei conferințe de presă, primarul Bucureștiului a dezvăluit că 53 de cabinete de medicină generală și de stomatologie din creșe și școli speciale au fost integrate în rețeaua de medicină școlară a Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB).

Nicusor Dan spune ca, copiii și tinerii beneficiază de servicii gratuite de medicină generală și stomatologie pe tot parcursul anului la cabinetele medicale școlare și universitare. Această măsură vine în sprijinul a peste 250.000 de elevi și 150.000 de studenți, care au avut acces la consultații și tratamente gratuite în ultimul an.

„Prin integrarea acestor cabinete în Rețeaua de medicină școlară a ASSMB, avem acum în administrare un total de 679 de cabinete, dintre care 517 sunt de medicină generală și 162 de stomatologie. De asemenea, peste 1.000 de medici și asistente sunt implicați în furnizarea acestor servicii esențiale,” a subliniat Nicușor Dan.

Nicusor Dan anunta deasemenea intr-o altă inițiativă crucială pentru sănătatea publică, Compania Municipală Eco Igienizare București (CMEIB) a intervenit cu tratamente suplimentare pentru combaterea țânțarilor adulți, cu scopul de a diminua pericolul infectării cu virusul West Nile. Aceste intervenții sunt realizate în baza acordului cu Institutul Cantacuzino, care monitorizează prezența țânțarilor purtători de virus prin instalarea de capcane în diverse zone ale Capitalei.

Săptămâna trecută, CMEIB a aplicat tratamente suplimentare în următoarele zone: sectorul 1 (zona Bucureștii Noi – Bd. Bucureștii Noi), sectorul 2 (zona Bucur Obor – strada Ziduri Moși) și sectorul 4 (zona Berceni – Bd. Emil Racoviță).

„De fiecare dată când primim înștiințare de la Institutul Cantacuzino că au fost identificați țânțari purtători ai virusului West Nile sau de la Direcția de Sănătate privind diagnosticarea unor persoane infectate, intervenim prompt cu tratamente suplimentare în zonele respective,” a precizat Nicușor Dan.

Nicusor Dan anunta si ca, CMEIB efectuează în prezent cel de-al optulea tratament de combatere a larvelor de țânțari, concentrându-se pe zonele din apropierea malurilor lacurilor precum Herăstrău, Morii, Cișmigiu, Tei, Circului, Național, Floreasca, Tineretului, Carol, Titan, Morarilor, Sticlăriei, Grivița, Băneasa, Străulești și Palatele Brâncovenești Mogoșoaia. Substanța biocidă utilizată, VECTOBAC, este aprobată de Ministerul Sănătății și nu pune în pericol flora și fauna de pe malurile lacurilor.

Pentru sesizări și reclamații, Compania Municipală Eco Igienizare București poate fi contactată non-stop la numărul de telefon 0752.041.898 sau prin email la sesizari@cmeib.ro. Această serie de măsuri demonstrează angajamentul administrației locale de a asigura sănătatea și siguranța tinerilor bucureșteni, oferind servicii medicale esențiale și protejând comunitatea de riscurile de sănătate publică.