2 Anunțuri de ULTIM MOMENT ale Ministerului Apărării cu Acțiunile Armatei Române în România

Ministerul Apărării aduce în imediata atenție a milioane dintre români o serie de acțiuni importante pe care soldații români le-au derulat.

2 Anunțuri ULTIM MOMENT Ministerului Apărării Acțiunile Armatei Române România

Ministerul Apărării aduce în imediata atenție a milioane de români acțiunile de ultim moment ale Armatei Române în România, iar asta pentru că într-o primă fază ni se vorbește despre o misiune de instruire a soldaților dislocați în Bangui, ei participând la un exercițiu împreună cu parteneri internaționali.

Ministerul Apărării vorbește deasemenea mai jos despre ceremonia de absolvire care a avut loc la Academia Forțelor Terestre Nicolaie Bâlcescu, acolo unde Șeful Statului Major al Forțelor Terestre a fost prezent pentru acordarea primului grad de ofițer absolvenților instituției de învățământ.

“Militarii români din Detașamentul de Protecție a Forței dislocat la Bangui, în cadrul Misiunii de Instruire a Uniunii Europene în Republica Centrafricană (EUTM RCA), au executat o ședință de tragere în poligonul „Tabăra Kassai”. Menținerea competențelor dobândite și a unui nivel ridicat de instruire rămân principalele priorități ale membrilor misiunii. Implicarea fiecărui militar pentru îndeplinirea sarcinilor la cel mai înalt grad de responsabilitate, demonstrează că, indiferent de circumstanțe, membrii EUTM RCA își pot desfășura activitățile zilnice într-un mediu stabil, propice pentru atingerea obiectivelor.

Pe, 26 iulie, la sediul Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, s-a desfăşurat, în prezența șefului Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-locotenent Ciprian Marin, ceremonia militară de acordare a primului grad de ofiţer absolvenţilor prestigioasei instituții de învățământ militar. Cei 292 de absolvenţi ai promoției, intitulată onorific „Avram Iancu – 200”, vor încadra funcţii în Ministerul Apărării Naţionale.

Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Informații Externe, Serviciul de Telecomunicații Speciale și Administrația Națională a Penitenciarelor. La eveniment au luat parte, de asemenea, alături de comunitatea academică militară sibiană, comandantul Corpului Multinațional Sud-Est, generalul-maior Cristian Dan, reprezentanții Sistemului de Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională.

Oficialități publice locale şi centrale, familiile și prietenii tinerilor absolvenți. În semn de apreciere și recunoaștere a rezultatelor excepționale obținute pe timpul studiilor, ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr și șeful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad, au oferit stiletul personalizat și Emblema de merit „Ştiinţă Militară” clasa a II-a, sublocotenentului Daniel-Florin Puchin

Cel care s-a clasat pe locul I între absolvenții școlarizați pentru Ministerul Apărării Naționale, cu media 9,63. Stiletul și emblema au fost înmânate de șeful Statului Major al Forțelor Terestre. Totodată, șeful Forțelor Terestre Române și comandantul Corpului Multinațional Sud-Est au oferit premii și diplome de merit absolvenților clasați pe locul I, pe arme și specialități militare, în cadrul Ministerului Apărării Naționale.”