Cod Meteorologic de ANTENȚIONARE a ANM de ULTIMĂ ORĂ în România pe 29 Iulie 2024

Cod meteorologic de atenționare a ANM de ultimă oră în România pe 29 iulie 2024, a fost emis pentru a ni se aduce în atenție fenomene de vreme severă.

Cod Meteorologic ANTENȚIONARE ANM ULTIMĂ ORĂ România 29julie 2024

Cod meteorologic de atenționare a ANM, Administrația Națională de Meteorologie, de ultimă oră în România avem emis pentru 29 iulie 2024, aducându-ne în atenție o serie de fenomene meteo de vreme severă imediată despre care ar trebui să știm chiar în acest moment.

ANM explică mai jos faptul că în cursul zilei de 29 iulie 2024 urmează să fie afectate mai multe regiuni ale țării de temperaturi care pot ajunge pănă la valori de 37 de grade, canicula urmând a crea un disconfort termic ridicat, cu indicele de temperatură-umezeală atingând valori de 80 de unități.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 29 iulie.

Fenomene vizate: caniculă și disconfort termic accentuat.

Zone afectate: conform textului și hărții.

În Oltenia și în cea mai mare parte a Munteniei se vor înregistra temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru această dată, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) local va atinge pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 34…37 de grade, mai ridicate luni (29 iulie) în sudul Olteniei.

Notă: caniculă și disconfort termic accentuat vor fi duminică (28 iulie) și în Banat, Crișana, estul Munteniei, în Moldova și pe alocuri în Transilvania, unde se vor înregistra maxime de 35…36 de grade, dar luni (29 iulie), în aceste regiuni, valorile termice nu vor mai depăși 32…33 de grade.