Înțelegerea Oficială IMPORTANTĂ a Comisiei Europene cu Beneficii pentru Milioane de Europeni

Comisia Europeana a anunțat în mod oficial semnarea unei înțelegeri foarte importante pentru milioane dintre europeni, iată ce decizii a luat Bruxelles-ul.

Intelegerea Oficiala IMPORTANTA Comisiei Europene Beneficii Milioane Europeni

Comisia Europeană a anunțat încheierea cu succes a negocierilor pentru un acord comercial digital (DTA) cu Singapore. Acest acord marchează o premieră pentru Uniunea Europeană și subliniază ambiția acesteia de a stabili standarde globale pentru regulile comerciale digitale și fluxurile de date transfrontaliere.

DTA completează Acordul de Liber Schimb UE-Singapore din 2019, întărind și mai mult legăturile economice dintre cele două entități. Noul acord aduce beneficii semnificative atât pentru întreprinderi, cât și pentru consumatori, facilitând comerțul digital și oferind reguli clare care construiesc încrederea consumatorilor și asigură predictibilitate și securitate juridică pentru afaceri. De asemenea, DTA elimină și previne apariția barierelor nejustificate în calea comerțului digital, deschizând noi oportunități economice și asigurând un mediu online sigur.

Acest acord va stimula relațiile comerciale dintre UE și Singapore prin:

  • Facilitarea comerțului digital cu bunuri și servicii.
  • Asigurarea fluxurilor transfrontaliere de date fără bariere nejustificate.
  • Sporirea încrederii în comerțul digital prin reguli stricte privind spam-ul.
  • Lideri în Dezvoltarea Politicii Digitale

Prin acest acord, UE și Singapore se poziționează în fruntea dezvoltării politicii digitale la nivel global, susținând economiile digitale deschise și echitabile. Acordul promovează abordarea UE de construire a regulilor digitale și de date, punând accent pe drepturile oamenilor și asigurând spațiul necesar pentru dezvoltarea și implementarea politicilor economiei digitale.

Finalizarea politică a negocierilor marchează încheierea discuțiilor pentru Acordul Comercial Digital UE-Singapore. Ambele părți vor urma acum procedurile respective pentru semnarea și încheierea oficială a acordului.

DTA reprezintă o completare importantă a Acordului de Liber Schimb UE-Singapore din 2019. În timp ce ALS a consolidat legăturile economice durabile dintre UE și Singapore, acest nou acord duce relația la un nivel superior.

Acest acord face parte din ambiția UE de a stabili reguli comerciale digitale moderne cu partenerii săi globali, reflectându-se și în capitolele privind comerțul digital din recentele ALS cu Regatul Unit, Chile și Noua Zeelandă, precum și în acordul privind fluxurile de date transfrontaliere cu Japonia.

UE este principalul importator și exportator mondial de servicii livrabile digital. În 2022, 55% din comerțul total al UE cu servicii a fost livrat digital, reprezentând peste 1,3 trilioane EUR din importuri și exporturi.

Mai mult de jumătate din comerțul total cu servicii dintre UE și Singapore este deja livrat digital, reprezentând 55% din comerțul total UE-Singapore în 2022 (în valoare de 43 miliarde EUR). Acordul Comercial Digital dintre UE și Singapore va stimula această conexiune și va oferi noi oportunități de creștere economică.

Prin semnarea acestui acord, UE și Singapore reafirmă angajamentul lor de a crea un mediu digital prosper și sigur, deschizând calea pentru un viitor digital global mai integrat și mai echitabil.