OMS Emite un AVERTISMENT după Continua CREȘTERE a Cazurilor de Coronavirus În Europa

OMS a emis un avertisment foarte important după continua creștere a cazurilor noi de Coronavirus în Europa, iată ce transmit experții pentru oameni.

oms avertisment coronavirus europa

OMS, într-o perioadă în care mulți consideră că pandemia de COVID-19 este sub control, anunță că un nou val de cazuri ne amintește că virusul nu a dispărut. Regiunea Europeană a OMS, care acoperă 53 de state membre din Europa și Asia Centrală, se confruntă cu o creștere semnificativă a cazurilor de COVID-19 și a spitalizărilor asociate.

OMS afirmă că în ultimele 8 săptămâni, procentul pacienților cu afecțiuni respiratorii care au testat pozitiv pentru SARS-CoV-2 în îngrijirea primară a crescut de cinci ori. În același timp, numărul spitalizărilor raportate din cauza COVID-19 în ultimele 4 săptămâni este cu 51% mai mare comparativ cu cele patru săptămâni anterioare. Mai mult, numărul deceselor cauzate de COVID-19 în aceeași perioadă a crescut cu 32%.

OMS dezvăluie prin directorul regional pentru Europa, Hans Kluge, că această creștere alarmantă a cazurilor de COVID-19 și a spitalizărilor este evidentă în mai multe state membre ale OMS din Europa, inclusiv Albania, Cipru, Grecia, Irlanda, Malta, Spania și Marea Britanie. Majoritatea cazurilor confirmate de COVID-19 sunt, cum era de așteptat, la persoanele peste 65 de ani.

Vaccinarea rămâne cel mai eficient mod de a proteja împotriva formelor severe ale bolii și a decesului cauzat de COVID-19. De asemenea, vaccinarea poate reduce șansele de a dezvolta COVID-19 de lungă durată. Indiferent de sezon, COVID-19 continuă să provoace valuri de infecții în fiecare an, inclusiv în timpul verii, când călătoriile de vacanță sunt în plină desfășurare.

OMS confirmă că persoanele care prezintă simptome comune de COVID-19, cum ar fi febră nouă, tuse, oboseală sau dificultăți de respirație, ar trebui să se testeze. Cei care trebuie să fie deosebit de atenți la riscul de a dezvolta o formă severă de COVID-19 includ persoanele în vârstă, imunocompromise, cele cu multiple afecțiuni medicale, femeile însărcinate și personalul medical expus frecvent la virus în mediul de lucru.

Toți cei aflați în categoriile de risc ridicat de a dezvolta forme severe de COVID-19 ar trebui să primească un vaccin actualizat anual. În plus, persoanele cu risc foarte mare, inclusiv adulții în vârstă și cei imunocompromiși, ar trebui să se vaccineze la fiecare 6 luni.

OMS subliniază importanța vaccinării continue și a măsurilor de precauție pentru a proteja sănătatea publică și pentru a preveni supraîncărcarea sistemelor de sănătate. Vaccinurile salvează vieți, iar fiecare doză administrată reprezintă un pas înainte în combaterea pandemiei de COVID-19.

OMS, în regiunea Europeana, rămâne vigilentă și continuă să monitorizeze situația, oferind îndrumări și sprijin statelor membre pentru a face față noilor provocări aduse de COVID-19. În această perioadă incertă, cooperarea internațională și solidaritatea sunt esențiale pentru a învinge pandemia și a proteja sănătatea tuturor cetățenilor.