Grecia: Acuzatii Extrem de Grave de ULTIMA ORA in Plin Sezon Estival

Grecia este in centrul unor acuzatii extrem de grave de ultima ora, in plin sezon estival, iata ce este reclamat si ce impact major are pentru tara.

Grecia Acuzatii Extrem Grave ULTIMA ORA Plin Sezon Estival

Grecia este una dintre cele mai importante tari europene, plajele sale fiind vizitate anual de catre foarte multi turisti, insa o serie de acuzatii extrem de grave de la Amnesty international, pun intr-o lumina diferita ceea ce se intampla departe de sezlongurile vizitatorilor, care cauta soarele si linistea pe tarmurile marilor care inconojoara tara.

Grecia este acuzata ca este un loc in care UE isi testeaza politicile privind migratia, oricat de controversate ar fi ele, dar si ca acolo s-au construit centre de gazduire, care seamana mai mult cu inchisorile, decat cu locatii in cadrul carora ar trebui sa fie gazduiti migrantii care vin si cer ajutor in Europa, dar nu e prima oara cand auzim asta.

Grecia s-a confruntat de-a lungul ultimelor luni cu valuri foarte mari de migrnati, care incearca sa ajunga in Uniunea Europeana, iar in ciuda tuturor eforturilor guvernului de la Atena, situatia este departe de a se imbunatati, asa ca ramane sa vedem daca acuzatiile celor de la Amnesty International vor avea un efect, sau nu.

“Grecia a fost mult timp un teren de testare pentru politicile UE de migrație bazate pe excluderea rasială a persoanelor aflate în mișcare la granițele regiunii. Rezultatele de pe Samos arată că acest model este punitiv, scump și răspândit pentru abuz. Sub pretextul înregistrării și identificării persoanelor, autoritățile elene rețin de facto toți rezidenții la sosire, inclusiv persoanele aflate în situații vulnerabile, încălcându-le drepturile.

Toate acestea se întâmplă într-un site finanțat de UE care ar trebui să respecte standardele europene. Am găsit un coșmar distopic: o tabără extrem de securitizată, lipsită de cea mai de bază infrastructură. Camerele de securitate și sârmă ghimpată escaladează centrul creând un mediu „ca închisoare”.”