Schengen: Operatiunea Oficiala de ULTIM MOMENT a Spaniei care Ajuta Finalizarea Aderarii Romaniei

Schengen este in centrul unei operatiuni oficiale de ultim moment a Spaniei, care ajuta finalizarea aderarii Romaniei in cursul anului 2024.

Schengen Operatiunea Oficiala ULTIM MOMENT Spaniei Ajuta Finalizarea Aderarii Romaniei

Spania si Frontex au anuntat o serie de masuri foarte importante pentru Spatiul Schengen, iar asta deoarece o cooperare intre autoritatile spaniole si institutia UE, a dus la desfasurarea unei operatiuni in urma careia au fost arestati doi traficanti de persoane, actiunile de acest gen ajutand finalizarea aderarii Romaniei la Schengen.

Spania si-a trimis navele pe mare pentru a ii aresta pe traficanti, in timp ce Frontex a folosit un avion pentru a urmari miscarile acestora inainte ca ei sa ajunga aproape de Almeria cu 12 migranti la bordul unei nave de mici dimensiuni, iar asa migratia ilegala primeste o noua lovitura, ceea ce ajuta aderarea Romaniei la Schengen.

Spania lupta de vreo 2 ani cu reducerea numarului de migranti care ajung pe tarmurile sale, iar operatiunile de acest gen cu Frontex, nu fac decat sa ne arate cat de hotarate sunt autoritatile europene sa controleze cat se poate de mult fenomenul migratiei ilegale, masuri extrem de benefice pentru finalizarea aderarii Romaniei la Schengen in 2024.

“Spania și Frontex au dejucat o altă încercare de contrabandă. Într-o operațiune recentă cu mize mari din Spania, avionul nostru a jucat un rol cheie în urmărirea a doi traficanți de persoane. În urma unei informări din partea autorităților spaniole, un avion Frontex a zărit o barcă cu motor care transporta doi traficanți care tocmai debarcaseră o duzină de migranți în largul coastei Almeriei.

Guardia Civil din Spania a urmărit. Nevăzând nicio șansă de scăpare, suspecții au abandonat barca. Aeronava noastră a continuat urmărirea prin transmiterea informațiilor în timp real patrulelor spaniole. Contrabandiştii au fost prinşi! Aeronava Frontex se află în Spania, ca parte a operațiunii comune Indalo.”