X

Turcia: Decizia Oficiala de ULTIM MOMENT a Ankarei privind Grecia in Pline Tensiuni

Turcia a anuntat o decizie foarte importanta de ultim moment, privind Grecia, in pline tensiuni intre cele doua tari, dupa ce saptamana trecuta nave turcesti s-au apropiat de tarmurile grecesti, dar si un incident privind migratia a avut loc in apele internationale, iar turcii au decis sa anuleze vizita la atena a ministrului de interne.

Turcia a anuntat Atena in legatura cu aceasta hotarare, fara a oferi vreun detaliu cu privire la motivele din spatele ei, dar desigur ca multa lume a inteles ca totul are legatura cu neintelegerile recente dintre tari, guvernul de la Ankara pastrand tensiunea in relatia cu grecii, desi in realitate asta nu ajuta pe absolut nimeni.

Turcia si Grecia sunt de multa vreme intr-o situatie diplomatica tensionata, cu multe incidente recente, dar fara ca situatia sa escaladeze in vreun punct, insa lucrurile nu par sa se indrepte in directia cea buna, asa ca ramane de vazut cum vor raspunde grecii acestei decizii, daca vor dori sa raspunda in vreun fel.

“Ankara a anulat vizita ministrului turc de Interne Ali Yerlikaya la Atena, care era programată pentru marți. Luni la prânz, Atena a primit notificare de la Ankara că vizita a fost anulată, fără alte explicații furnizate. Grecia atribuie anularea tensiunilor intensificate dintre Atena și Ankara din ultimele zile, care au subminat atmosfera anterior pozitivă dintre cele două țări.

Rămâne incert dacă vor avea loc întâlnirile programate dintre paznicii de coastă greci și turci, care vor avea loc în această vară. Martea trecută, nave navale turcești s-au adunat în apropierea insulelor Kassos și Karpathos, în timp ce nava de cercetare italiană Ievoli Relume efectua studii pentru o legătură submarină de putere între Creta și Cipru.”

This post was last modified on iul. 31, 2024, 6:19 PM 18:19

Disqus Comments Loading...