Formula 1: INVESTIGATIA Oficiala de ULTIM MOMENT a Mercedes privind Lewis Hamilton dupa Ultima Victorie

Formula 1 este in centrul atentiei dupa ce Mercedes a anuntat o investigatie ampla in urma victoriei obtinute de Lewis Hamilton in cursa din Belgia.

Formula 1 INVESTIGATIA Oficiala ULTIM MOMENT Mercedes Lewis Hamilton Ultima Victorie

Formula 1 a avut in weekend o surpriza uriasa, dupa ce Lewis Hamilton a castigat Marele Premiu al Belgiei in fata coechipierului George Russell, dar nu pentru ca a fost mai rapid, ci pentru ca masina colegului sau a fost cu 1.5 kg mai usoara decat limita de 798 kg impusa de catre FIA, iar acum se incearca descoperirea motivului din spatele acestei probleme.

Formula 1 este un sport extrem de competitiv, iar descalificarea lui George Russell in favoarea lui Lewis Hamilton a ridicat foarte multe semne de intrebare cu privire la ceea ce face Mercedes, insa echipa vrea acum sa afle unde s-au pierdut cele 1.5 KG, directorul echipei vorbind mai jos despre unele dintre posibilele motive din spatele surprizei.

Formula 1 impune reguli stricte privind greutatea masinilor, toate fiind cantarite inainte de competitii, soferii fiind cantariti separat, iar Mercedes spune ca ele aveau aceeasi greutate la inceputul cursei, la final ambele avand mai putin de 500 de grame fata de greutatea initiala, dar cu toate acestea Lewis Hamilton a castigat in baza unei descalificari, nu prin talent.

“Evident, a fost foarte dezamăgitor și nefericit, mai ales după ce a condus o cursă atât de puternică pentru a câștiga de atât de departe. Încercăm să înțelegem exact ce s-a întâmplat. Multe dintre acestea ne implică obținerea greutăților tuturor componentelor diferite. Mașina poate pierde destul de mult în greutate în timpul cursei.

Aduni uzura anvelopelor, uzura plăcilor, uzura placutelor de frana, consumul de ulei. Șoferul însuși poate pierde mult, iar în această cursă, George a slăbit destul de mult. Mașinile au început cursa cu aceeași greutate. Lewis și George au fost amândoi cântăriți după calificare. Mașinile aveau mai puțin de 500 de grame.”