Kamala Harris il Provoaca Oficial pe Donald Trump la o Dezbatere Prezidentiala

Kamala Harris il provoaca pe Donald Trump in mod oficial la o dezbatere prezidentiala, actualul vicepresedinte al SUA incercand sa castige alegerile.

Kamala Harris Provoaca Oficial Donald Trump Dezbatere Prezidentiala

Kamala Harris își aduce noua ei campanie prezidențială în Georgia, un stat pe care unii democrați îl consideră acum la bătaie în alegerile strâns contestate. Vicepreședintele a organizat marți un miting de campanie plin de stele la Atlanta, unde și-a provocat rivalul republican, Donald Trump, să o întâlnească pe scena dezbaterilor.

Starul pop Megan Thee Stallion și rapperul/cântărețul Quavo au cântat, în timp ce senatorul democrat Raphael Warnock s-a adresat mulțimii de aproximativ 10.000 de oameni. Posibilitatea ca democrații să câștige în statul câmp de luptă a fost foarte mare în urmă cu o lună, dar unii analiști cred acum că o nouă față în fruntea biletului și o nouă explozie de energie ar putea schimba totul.

Doamna Harris l-a înlocuit pe domnul Biden în calitate de candidat democrat prezumtiv după ce președintele a anunțat că se retrage din cursă. „A fost un buton de resetare în atât de multe feluri”, a declarat pentru BBC Amy Morton, CEO-ul firmei de consultanță Southern Majority din Georgia. „A schimbat complet peisajul Georgiei”.

Urcându-se pe scena din Atlanta în fața unei mulțimi zgomotoase, marți seară, Kamala Harris a spus că impulsul în cursă se schimbă. Ea a descris campania ei „acționată de oameni” ca fiind nefavorabilă în cursă, dar a subliniat modul în care Joe Biden a condus statul în 2020. „Sunt foarte clară că drumul către Casa Albă trece prin acest stat”, a spus ea.

Kamala Harris a abordat mai târziu subiectul dezbaterii prezidențiale din septembrie, pe care Donald Trump nu s-a angajat încă pe deplin. “Donald, sper că te vei gândi să mă întâlnești pe scena dezbaterii pentru că, după cum se spune, dacă ai ceva de spus, spune-mi în față.”

Statele swing precum Georgia, pe care Joe Biden a câștigat-o cu cea mai mică marjă în 2020, sunt aspru contestate, deoarece se pot înclina fie către republicani, fie către democrați și pot juca un rol decisiv în alegerile prezidențiale. Este un stat pe care republicanii caută să se întoarcă în roșu.

Donald Trump va face, de asemenea, campanie la Atlanta sâmbătă – în același loc cu Kamala Harris – pentru a-și consolida sprijinul în statul swing. Competiția strânsă dintre Kamala Harris și Donald Trump în Georgia este un semn clar al importanței acestui stat în alegerile prezidențiale din 2024.

Kamala Harris a subliniat în repetate rânduri necesitatea mobilizării votanților și a participării masive la urne pentru a menține avantajul democrat în stat. Pe de altă parte, Donald Trump își folosește platforma pentru a critica politicile actualei administrații și pentru a-și reafirma angajamentul față de valorile republicane.

Cu ambele tabere aducând argumente puternice și organizând evenimente majore, este clar că Georgia va rămâne în centrul atenției până în ziua alegerilor. Kamala Harris și Donald Trump își intensifică eforturile pentru a câștiga inimile și mințile georgienilor, fiecare sperând să obțină victoria decisivă în acest stat crucial.