Schengen: Informarea de ULTIM MOMENT privind Actiunile Oficiale ale Romaniei dupa Aderarea Partiala

Schengen este in centrul unei informari de ultim moment cu privire la actiunile oficiale ale Romaniei dupa aderarea partiala, iata ce este dezvaluit.

Schengen Informarea ULTIM MOMENT Actiunile Oficiale Romaniei Aderarea Partiala

Schengen ne-a primit partial pe 31 martie 2024, iar de atunci, Politia de Frontiera a lucrat constant pentru a mentine siguranta granitelor, afirmand ca a efectuat nu mai putin de 557.000 de verificari prin aplicatia eDAC pentru a vedea daca exista romani sau straini care nu au dreptul de a circula prin Spatiul Schengen si desigur ca au gasit destui.

Schengen este protejat prin aplicatia eDAC in toate tarile care fac parte din sistem, iar in Romania Politia de Frontierea se foloseste de ea pentru a arata ca este capabila sa protejeze Spatiul Schengen, astfel incat finalizarea aderarii cu ridicarea controalelor la granitele terestre sa fie posibila cat mai curand, ceea ce ne dorim cu totii.

Schengen are multiple sisteme de control, multumita carora sunt descoperiti toti cei care incearca sa calatoreasca in mod ilegal, iar Romania se foloseste de eDAC doar din 31 martie 2024, insa utilizarea este facuta atat la granitele aeriene, cat si la cele maritime, insa cand vom intra si terestru, va fi folosita inclusiv acolo.

“De la operaționalizarea aplicației eDAC și până în prezent, polițiștii de frontieră au efectuat peste 557.000 de verificări pentru a stabili situația legală a persoanelor și pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, aplicația fiind folosită inclusiv de către echipele mobile din teren, din cadrul structurilor teritoriale ale Poliției de Frontieră.

În cadrul acțiunilor polițienești punctuale și inopinate, polițiștii de frontieră din cadrul aeroporturilor, împreună cu colegi de la poliție, imigrări și jandarmerie, au descoperit mai multe persoane, inclusiv cetățeni români minori cărora nu au putut să le permită continuarea călătoriei deoarece nu îndeplineau condițiile legale pentru a ieși din țară. Totodată, au fost înregistrate cazuri când echipele comune au depistat peroanele cu nereguli în zona publică a aeroportului.”