X

Informatiile Oficiale de ULTIM MOMENT ale Ministrului Educatiei cu Decizii ale Ligiei Deca pentru Romani

Ministrul Educatiei, Ligia Deca, a anunțat recent două vești importante pentru sistemul educațional românesc. Pe de o parte, s-a publicat lista inițială a proiectelor admise în urma evaluării eligibilității în cadrul apelului „Pedagogie digitală pentru cadrele didactice din învățământul preuniversitar”. Pe de altă parte, elevii români au obținut rezultate remarcabile la Olimpiada Internațională de Lingvistică desfășurată în Brazilia.

Ministrul Educatiei spune ca apelul „Pedagogie digitală pentru cadrele didactice din învățământul preuniversitar” a atras atenția cu o alocare financiară totală de 80 de milioane de euro. Ministrul Ligia Deca a subliniat importanța acestui program, declarând că cel puțin 100.000 de cadre didactice vor dobândi competențele necesare pentru a îmbunătăți actul educațional prin utilizarea tehnologiilor digitale și a pedagogiei moderne.

“Am publicat lista inițială a proiectelor admise în urma evaluării eligibilității proiectelor din cadrul apelului ‘Pedagogie digitală pentru cadrele didactice din învățământul preuniversitar’! Cel puțin 100.000 de cadre didactice vor dobândi competențele digitale și de pedagogie digitală în vederea îmbunătățirii actului educațional la clasă,” a declarat Ligia Deca.

Ministrul Educatiei spune ca elevii români au demonstrat excelență la Olimpiada Internațională de Lingvistică (IOL) 2024, desfășurată în Brazilia, aducând acasă o medalie de aur, trei medalii de argint, una de bronz și două mențiuni de onoare. Lotul României a fost format din elevi de top, care au excelat într-un domeniu complex și competitiv.

Rezultatele notabile ale elevilor români sunt:

  • Medalie de aur: Luiza-Teodora Mihai, Colegiul Național Iași
  • Medalii de argint: Matei Chirilă, Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” Cluj-Napoca; Mihaela Anghel, Liceul Teoretic „Alexandru Ghica” Alexandria; Karina-Adriana Stăncescu, Colegiul Național „Carol I” Craiova
  • Medalie de bronz: Elena Păvăloaia, Colegiul Național „Sfântul Sava”
  • Mențiuni de onoare: Ioana Steliana Barbu, Colegiul Național „Spiru Haret” Tulcea; Sergiu Manea, Colegiul Național Pedagogic „Carmen Sylva” Timișoara; Ioana Stănoiu, Liceul Internațional de Informatică București

Elevii au fost pregătiți de Institutul Național de Lingvistică „Iorgu Iorda-Al. Rosetti” al Academiei Române și au fost însoțiți de Roxana Preda, asistent universitar dr. la Facultatea de Litere a Universității din București, Paul Helmer, cadru didactic asociat la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, și Mihai Bratu, student la Universitatea Tehnică din Delft și medaliat la trei ediții anterioare ale IOL.

Ministrul Educatiei da de inteles ca aceste realizări subliniază angajamentul României față de excelența în educație și importanța investițiilor continue în dezvoltarea competențelor digitale ale cadrelor didactice. Ministrul Ligia Deca a felicitat echipa și a reiterat angajamentul ministerului de a sprijini în continuare inițiativele care promovează educația de calitate.

This post was last modified on aug. 1, 2024, 12:55 AM 00:55

Disqus Comments Loading...