Italia Pune in Aplicare Masuri Dure de ULTIM MOMENT Ajutand Aderarea Romaniei la Schengen

Italia pune in aplicare o serie de masuri dure de ultim moment, care vor ajuta aderarea Romaniei la Schengen, mai repede decat ne asteptam.

Italia Pune Aplicare Masuri Dure ULTIM MOMENT Ajutand Aderarea Romaniei Schengen

Italia pune in aplicare o serie de masuri dure de ultim moment, ajutand finalizarea aderarii Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca, in baza unui acord incheiat de catre guvernul de la Roma cu Albania, migrantii urmeaza sa fie trimisi acolo pentru a avea analizate cererile de azil, mii fiind asteptati in tara vecina, conform planurilor de pana acum.

Italia vrea sa reduca presiunea pe propriile centre de primire ale migrantilor, astfel ca aceasta masura este una menita sa faca lucrurile mai simple pentru tara, desi ea este sever criticata, putini asteptandu-se ca in Albania sa le fie respectate drepturile conform legislatiei europene, dar reducerea migratiei ajuta aderarea Romaniei la Schengen mai repede.

Italia este prima tara din UE care ia o asemenea masura cu privire la migranti, desi multe altele le discuta de ceva vreme, asa ca ramane de vazut cum va fi privita si cat succes va avea, mai ales ca aderarea Romaniei la Schengen depinde intr-o foarte mare masura de reducerea migrantilor care ajung in UE.

“Migranții salvați pe mare în timp ce încercau să ajungă în Italia se pot vedea transportați în Albania începând cu această lună, în timp ce cererile lor de azil sunt procesate, în cadrul unui acord controversat în care micuța țară balcanică va găzdui mii de solicitanți de azil în numele Italiei.

Cei care sunt trimiși în Albania își vor păstra dreptul conform dreptului internațional și al Uniunii Europene de a solicita azil în Italia și de a li se procesa cererile acolo, dar circulația lor în și din centrele din Albania va fi restricționată. Întrucât procesarea fiecărei cereri durează aproximativ o lună, numărul de persoane trimise în Albania ar putea ajunge la 36.000 într-un an.”