Misiunile Oficiale ale Ministerului Apararii cu Anunturi de ULTIM MOMENT privind Militarii Romani

Ministerul Apararii a facut o serie de importante anunturi de ultim moment privind misiunile oficiale ale soldatilor Armatei Romane in tara si strainatate.

Misiunile Oficiale Ministerului Apararii Anunturi ULTIM MOMENT Militarii Romani

Ministerul Apararii a facut publice o serie de informatii cu privire la misiunile derulate de catre soldatii Armatei Romane in ultima perioada, prima dintre ele vizand exercitiile derulate cu ISU in Iasi, Brigada 81 Mecanizata fiind implicata, iar mai jos puteti vedea pentru ce fel de activitati s-au pregatit militarii si cat de mult conteaza ceea ce au facut in mod oficial.

Ministerul Apararii vorbeste deasemenea mai jos si despre exercitiul Eagle Warrior 24.07, in cadrul careia militarii romani au participat la o misiune de antrenare cu partenerii din cadrul NATO, in final fiind prezentate si actiunile de inaintare in grad sau trecere in rezerva, pentru unii dintre ofiterii Armatei Romane, cu toate detlaiile disponibile acum mai jos.

„Exerciții în comun cu ISU. Alarma de incendiu a sunat la Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” din Bistrița și la Batalionul 151 Infanterie „Războieni” din Iași. Alarmarea, evacuarea personalului, acordarea primului ajutor persoanelor intoxicate cu monoxid de carbon și prima intervenție asupra focarului de incendiu au fost sarcinile simulate de militari împreună cu pompierii Inspectoratelor pentru Situații de Urgență Bistrița și Iași.

Aceste exerciții în comun au scopul de a pregăti militarii pentru intervenție și cooperare în caz de urgență, fiind un bun antrenament pentru o situație reală. În cadrul exercițiului ,,Eagle Warrior 24.07″, militarii Batalionului 24 Vânători de Munte ,,General Gheorghe Avramescu”, alături de militari belgieni din cadrul Grupului de Luptă al NATO dislocat în România, au parcurs o nouă etapă de instruire în comun, specifică vânătorilor de munte, izolați, în facilitățile de instruire din proximitatea garnizoanei Lunca de Sus.

Pe parcursul a trei zile, în cadrul exercițiului de tip FTX (Field Training Exercise) de nivel pluton, ,,cele două contingente desfășoară activități de instruire în comun, în teren muntos, puternic frământat, având ca obiectiv principal cucerirea unui obiectiv fix sau depozit de armament”, conform celor spuse de către ofițerul participant la exercițiu din partea statului major al batalionului, căpitanul Ionuț Ciucanu.

Totodată, în aceste zile militarii au parcurs atât ședințe de cunoaștere a echipamentelor militare din dotarea structurilor, cât și deplasări în teren muntos greu accesibil. În ultima zi a lunii iulie, la sediul Statului Major al Forțelor Terestre a fost organizată ceremonia de înaintare în gradul următor – eveniment de mare importanță pentru militarii care, prin eforturile depuse de-a lungul carierei, au acumulat experiența necesară pentru a face față provocărilor viitoare ale ierarhiei.

Această avansare reflectă, de asemenea, recunoașterea meritelor individuale și a angajamentului continuu față de excelență. Generalul-locotenent Ciprian Marin, șeful Statului Major al Forțelor Terestre, a felicitat personal fiecare militar avansat, subliniind importanța rolului lor în succesul misiunilor viitoare.”