Vremea: Cod PORTOCALIU ANM de AVERTIZARE Meteorologica Oficiala de ULTIM MOMENT pe 1 August 2024 in Romania

ANM a emis un cod portocaliu de avertizare meteorologica oficiala de ultim moment pe 1 august 2024 in Romania, aducand in atentia noastra fenomene severe.

Vremea Cod PORTOCALIU ANM AVERTIZARE Meteorologica Oficiala ultim moment 1 August 2024 Romania

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, a emis un nou cod portocaliu de avertizare meteorologica oficiala de ultim moment pe 1 august 2024 in Romania, aducandu-ne in atentie faptul ca vremea nu va fi mai buna pe 2 august, dupa cum puteti vedea si mai jos.

ANM explica in mod oficial faptul ca, in cursul zilei de 2 august urmeaza sa fim afectati de canicula, cu temperaturi de pana la 39 de grade Celsius, si un indice de disconfort termic foarte ridicat, asa ca ni se recomanda prudenta maxima in toate deplasarile pe care dorim sa le facem.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 2 august.

Fenomene vizate: disconfort termic ridicat și caniculă.

Zone afectate: conform textului și hărții.

În Crișana, nordul Banatului și al Olteniei, nordul și estul Munteniei, jumătatea de sud a Moldovei, Dobrogea, precum și în vestul și sudul Transilvaniei, disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități și local va fi caniculă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 34 și 37 de grade, iar minimele se vor situa în jurul a 20 de grade.

COD PORTOCALIU!

Interval de valabilitate: 2 august.

Fenomene vizate: caniculă, disconfort termic accentuat.

Zone afectate: județele Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București.

În județele Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi în general de 38…39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală.

Notă: sâmbătă (3 august) caniculă și disconfortul termic vor mai fi în Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei și pe arii restrânse în Oltenia.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.