Actiunile Oficiale IMPORTANTE pe care Armata Romana le Anunta, Soldatii Romani in Prim-Plan

Armata Romana anunta actiunile oficiale importante care pun soldatii romani in prim-plan, iata ce dezvaluie MApN pentru toti romanii acum.

Actiunile Oficiale IMPORTANTE Armata Romana Anunta Soldatii Romani Prim-Plan

Armata Romana anunta ca la data de 1 august, Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă din Smârdan, Galați, a găzduit ceremonia dedicată împlinirii a 105 ani de la înființarea armei Tancuri în Armata României. La eveniment a participat Șeful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad, care a subliniat importanța echipajului în relevanța acestei arme.

“Tehnica pe care tanchiștii o operează acum este esențială, inclusiv pentru menținerea unei resurse umane profesioniste în acest domeniu. Formarea și menținerea structurilor coezive ale echipajelor, capabile să-și îndeplinească misiunile în condițiile actuale sau pe tehnică modernă, sunt obiective permanente pentru unitățile de blindate grele ale Armatei României”, a declarat Șeful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad.

Armata Romana spune ca in cadrul ceremoniei, președintele României a conferit Ordinul Virtutea Militară în grad de Cavaler Batalionului 114 Tancuri „Petru Cercel”, Batalionului 631 Tancuri „Oituz” și Batalionului 912 Tancuri „Scythia Minor”. De asemenea, Ordinul Virtutea Militară în grad de Ofițer a fost acordat Batalionului 284 Tancuri „Cuza Vodă” și Batalionului 814 Tancuri „Mihai Vodă”. Decorarea Drapelelor de Luptă cu însemnele onorifice a avut loc în prezența Șefului Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad.

Programul manifestărilor aniversare a inclus și “olimpiada tanchiștilor”, precum și exerciții demonstrative cu trageri de luptă, executate de subunități reprezentative ale batalioanelor de tancuri. Șeful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad, a asistat la aceste demonstrații, evidențiind profesionalismul și dedicarea tanchiștilor.

Armata Romana dezvaluie ca prima unitate de „care de luptă” a armatei a fost înființată prin Ordin al Regelui Ferdinand la 1 august 1919, în garnizoana Mihai Bravu, România fiind printre primele țări din sud-estul Europei care s-au dotat cu o astfel de tehnică militară. Șeful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad, a amintit acest moment istoric în discursul său, subliniind importanța continuării tradiției și modernizării tehnicii de luptă.

Pe 31 iulie 2024, la sediul Statului Major al Forțelor Aeriene, a avut loc ceremonia de înaintare în grad a unor cadre militare din cadrul comandamentului Statului Major al Forţelor Aeriene. Șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, domnul general-maior Leonard Baraboi, a felicitat cadrele militare și a mulțumit pentru devotamentul și implicarea acestora.

Ceremonia de la Smârdan a fost un prilej de a recunoaște și celebra dedicarea tanchiștilor români, iar Șeful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad, a reiterat angajamentul Armatei României de a menține și dezvolta aceste capacități esențiale pentru apărarea națională.

“Formarea și menținerea structurilor coezive ale echipajelor, capabile să-și îndeplinească misiunile în condițiile actuale sau pe tehnică modernă, sunt obiective permanente pentru unitățile de blindate grele ale Armatei României,” a subliniat generalul Gheorghita Vlad. Astfel, evenimentul a fost nu doar o sărbătoare a trecutului, ci și o privire spre viitor, unde profesionalismul și tehnologia modernă vor continua să fie fundamentale pentru succesul armei Tancuri în Armata României.