X

Normele de ULTIM MOMENT ale Simonei Bucura-Oprescu si Masurile Oficiale Impuse pentru Romani

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, a anunțat recent modificările esențiale aduse normelor metodologice privind asigurarea calității în domeniul serviciilor sociale, ca urmare a adoptării Legii nr. 100/2024. Aceste modificări sunt menite să reformeze sistemul de asistență socială din România, consolidând standardele de calitate și securitate.

Simona Bucura-Oprescu spune ca un element crucial introdus de noile norme metodologice este condiționarea emiterii documentelor de acreditare și licențiere de efectuarea unor vizite în teren. Astfel, furnizorii de servicii sociale vor putea obține licența provizorie de funcționare doar după ce inspectorii vor evalua la fața locului conformitatea cu standardele minime de calitate și siguranță.

“Prin aceste măsuri, ne asigurăm că fiecare furnizor de servicii sociale respectă rigurozitatea necesară pentru a oferi servicii de calitate și în siguranță beneficiarilor,” a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu.

Simona Bucura-Oprescu dezvaluie ca furnizorii de servicii sociale au termen până la 31 decembrie 2024 pentru a obține autorizațiile de securitate la incendiu sau, după caz, documentele justificative care să ateste că spațiile în care își desfășoară activitatea nu necesită astfel de autorizații. Aceste măsuri sunt menite să asigure protecția și siguranța beneficiarilor de servicii sociale.

Guvernul a prevăzut și posibilitatea înregistrării documentelor într-o platformă online, denumită eRegistru, care va deveni operațională imediat ce va fi finalizată. Această platformă va simplifica procesul de depunere și gestionare a documentelor necesare pentru acreditare și licențiere.

Simona Bucura-Oprescu sustine ca noile norme metodologice aduc și revizuirea și completarea formularelor necesare pentru procesul de licențiere și acreditare, inclusiv certificatul de acreditare și raportul de evaluare. Aceste ajustări sunt menite să clarifice și să eficientizeze procedurile administrative, asigurând o aplicare unitară a prevederilor legale.

Prin aceste modificări, se urmărește creșterea eficienței în verificarea prealabilă a respectării standardelor minime și în prestarea serviciilor sociale, cu un accent deosebit pe respectarea drepturilor fundamentale ale persoanelor la asistență socială, asistență medicală, locuire, o viață demnă și independentă, și participare la viața socială.

Simona Bucura-Oprescu anunta pentru toata Romania ca aceste măsuri reprezintă un pas important în îmbunătățirea calității serviciilor sociale din România, garantând că toate persoanele care beneficiază de aceste servicii primesc îngrijirea și sprijinul necesar într-un mod sigur și eficient.

This post was last modified on aug. 2, 2024, 7:18 PM 19:18

Disqus Comments Loading...