X

Procesul Oficial de ULTIM MOMENT Anuntat de Ministrul Educatiei pentru Elevii si Scolile din Romania

Ministrul Educatiei anunta in mod oficial ca astazi, 2 august 2024, ministerul urmeaza sa initieze un nou proces foarte important pentru invatamantul din Romania, iar asta deoarece Ligia Deca vorbeste despre a doua etapa de admitere in invatamantul liceal, la care participa elevii nerepartizati in prima runda de repartizare, care a avut loc in iulie.

Ministrul Educatiei explica mai jos cateva dintre conditiile care trebuie sa fie indeplinite de catre elevi pentru a participa la aceasta runda de repartizare, Ligia Deca incercand sa-i faca pe tineri sa inteleaga cum functioneaza mecanismul, separat vorbind si despre un program special dedicat tinerilor romani, derulat impreuna cu ambasada SUA in Romania, toate detaliile fiind mai jos.

„Mâine, 2 august 2024, începe a doua etapă de admitere în învățământul liceal! Cine se poate înscrie în această etapă de admitere ? Candidații care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen; candidații care au fost respinși la liceele/clasele care au organizat probe de aptitudini.

Candidații care au susținut probe de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau de limbă maternă în etapa a doua; candidații care nu au participat sau au participat la repartizarea computerizată în prima etapă de admitere, dar, din diferite motive, nu au fost repartizați computerizat; candidații pe locurile speciale pentru rromi și a candidaților pentru locurile distinct alocate candidaților cu CES în unitățile de învățământ de masă.

Absolvenții clasei a VIII-a care nu au susținut evaluarea națională. Candidații pe locurile speciale pentru rromi și candidații pentru locurile distinct alocate candidaților cu CES în unitățile de învățământ de masă își păstrează prioritatea pe locurile destinate acestora. IMPORTANT – și în această etapă se pot susține probe de aptitudini, probe de verificare a cunoștințelor de limbă modernă, maternă.

5 august 2024 – înscrieri pentru probele de aptitudini sau probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă, maternă desfășurate în a doua etapă a admiterii în învățământul liceal; 6-7 august 2024 – desfășurarea probelor; 8-9 august 2024 – afișarea rezultatelor și soluționarea eventualelor contestații. American Councils for International Education România, Ambasada Statelor Unite ale Americii în România și Ministerul Educației lansează tuturor liceenilor români invitația de a se înscrie la programul FLEX 2025!

Programul FLEX (Future Leaders Exchange) se desfășoară pentru a noua oară în țara noastră și își propune selectarea unui număr de 30 de elevi români care, complet gratuit, vor avea oportunitatea de a studia, pe parcursul anului școlar 2025-2026, într-un liceu american, locuind, în tot acest timp, împreună cu o familie-gazdă americană!”

This post was last modified on aug. 2, 2024, 12:20 AM 00:20

Disqus Comments Loading...