X

Vremea: ALERTA ANM cu Noi Coduri Meteorologice Oficiale de ULTIM MOMENT pe 2 August 2024 in Romania

Alerta ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, cu noi coduri meteorologice oficiale de ultim moment pe 2 augist 2024 in Romania, aduce in atentie fenomenele de vreme severa despre care trebuie sa stim chiar acum, iar asta pentru ca temperaturile vor atinge iar valori critice.

ANM vorbeste mai jos despre canicula cu temperaturi de pana la 39 de grade in diverse regiuni ale tarii, astfel ca meteorologii ne recomanda cu tarie sa fim extrem de prudenti in orice fel de deplasari pe care intentionam sa le facem in cursul urmatoarelor ore la nivelul intregii tari.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 3 august!

Fenomene vizate: disconfort termic și caniculă!

Zone afectate: conform textului și hărții!

În sud-vestul, centrul și nordul Munteniei, sudul și centrul Moldovei și în cea mai mare parte a Dobrogei, va fi caniculă și disconfort termic, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi în general de 35…36 de grade, iar minimele se vor situa în jurul a 20 de grade.

Notă: Pe parcursul zilei de sâmbătă instabilitatea atmosferică va fi accentuată în sud-vestul, centrul și nordul țării, precum și la munte, iar seara și noaptea, în special în est și sud-est.

COD PORTOCALIU!

Interval de valabilitate: 3 august.

Fenomene vizate: caniculă, disconfort termic accentuat.

Zone afectate: județele Călărași, Ialomița, Brăila și partea continentală a județului Constanța.

În județeleCălărași, Ialomița, Brăila și în partea continentală a județului Constanțavafi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 38…39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală.

This post was last modified on aug. 2, 2024, 3:15 PM 15:15

Disqus Comments Loading...