Misiunile Oficiale Anuntate de Ministerul Apararii cu Actiuni de ULTIM MOMENT ale Soldatilor Romani

Ministerul Apararii a anuntat o serie de masuri oficiale de ultim moment ale soldatilor romani, iata ce se intampla si cum ne afecteaza pe toti.

Misiunile Oficiale Anuntate Ministerul Apararii Actiuni ULTIM MOMENT Soldatilor Romani

Ministerul Apararii detaliaza unele dintre misiunile noi pe care soldatii Armatei Romane le-au derulat in ultima perioada, aducand in atentie multiple actiuni la care acestia au participat, impreuna cu parteneri internationali, dar incepand cu Gheparzii dobrogeni, care s-au antrenat pentru eventualitatea desfasurarii de misiuni in teatre de operatii cu partenerii aliati.

Ministerul Apararii vorbeste deasemenea misiuni de antrenament ale militarilor belgieni din cadrul Grupului de Lupta NATO din Romania, derulate impreuna cu militarii romani, dar si despre celebrarea a 105 de ani de la infiintarea Armei Tancuri, cu toate detaliile despre ambele actiuni disponibile mai jos in momentul de fata.

„Primul exercițiu tactic de antrenament în teren al Geparzilor dobrogeni. În această săptămână, Detașamentul de Apărare Antiaeriană rotația a XVI-a, generat de structura de apărare antiaeriană din Murfatlar, subordonată Brigăzii 9 Mecanizată “Mărășești”, a executat un exercițiu tactic de antrenament în teren în vederea pregătirii pentru misiune.

Militarii dobrogeni vor participa în cadrul Grupului de Luptă din Polonia, pentru asigurarea prezenței înaintate consolidate, în flancul Nord-Estic al alianței NATO, alături de partenerii americani, britanici, croați și polonezi în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului de la Varșovia.

Două săptămâni pline de provocări în care militarii români, alături de militarii belgieni din cadrul Grupului de Luptă al NATO, dislocat în România, și-au testat calitățile psihice, deprinderile specifice luptei în teren muntos și abilitățile de a supraviețui în condiții grele. În fața dorinței de a deveni cei mai buni, îndrumați den motto-ul „Împreună suntem mai puternici”, aceștia au încheiat cu succes încă o etapă de pregătire, desfășurată în facilitățile de instruire din proximitatea garnizoanei Lunca de Sus.

Pentru a recompensa efortul depus și rezultatele foarte bune obținute în această perioadă, comandantul Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu”, generalul de brigadă Nicolae-Gabriel Oros, alături de comandantul Grupului de Luptă al NATO dislocat în România, colonelul Louis-Marie Levacher și seniorul reprezentativ al Belgiei, locotenent-colonelul Bart Van Dyk, au acordat diplome de merit, plachete cu însemnele heraldice și monedele reprezentative ale structurilor militarilor participanți la acest exercițiu.

Arma Tancuri din Armata României a celebrat astăzi, în prima zi a lui august, 105 ani de la înființare. Evenimentul a fost marcat, în prezența șefului Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad și a șefului Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-locotenent Ciprian Marin, printr-o ceremonie militară desfășurată la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan, județul Galați.”