X

Romania: Actiunile Oficiale de ULTIMA ORA pentru Finalizarea Aderarii la Schengen, Derulate de MAI

Romania continua sa deruleze actiuni oficiale de ultima ora pentru finalizarea aderarii la Schengen, iar asta pentru ca MAI anunta in mod oficial faptul ca a derulat un exercitiu maritim complex impreuna cu FRONTEX, agentia UE pentru protectia granitelor, simuland detectia, identificarea si retinerea unei ambarcatiuni care transporta migranti ilegali.

Romania face parte din Schengen Maritim inca din martie, iar actiunile de acest gen sunt esentiale pentru a demonstra ca finalizarea aderarii la Schengen, cu ridicarea controalelor la granitele terestre, este ceva ce trebuie sa fie permis, mai ales ca tara noastra reuseste sa lupte foarte eficient impotriva migratiei ilegale, cu rezultate spectaculoase.

Romania incearca sa arate Europei ca este capabila sa protejeze granitele Spatiului Schengen, pentru ca si Karl Nehammer sa-si ridice veto-ul dat in decembrie 2022, insa pentru ca acest lucru sa se intample, va fi nevoie de un efort coordonat, iar Politia de Frontiera din Romania arata ca este capabila sa faca fata exigentelor impuse in momenutl de fata.

“În data de 02.08.2024, pe Marea Neagră, în apele teritoriale românești, sub coordonarea Agenției Frontex, a avut loc un exercițiu maritim complex, în cadrul operațiunii „Multipurpose Maritime Operation in the Black Sea – MMO Western Black Sea 2024”, concentrat pe diferite scenarii de căutare şi salvare.

Astfel, cu ocazia acestui exercitiu maritim cu scop multiplu (MME), a avut loc o vizită în teren a unei delegaţii a Frontex, condusă de domnul Lars GERDES, director executiv adjunct și a inspectorului general al PFR, domnul chestor de poliţie Cornel Laurian STOICA. Activitățile din cadrul exerciţiului au constat în detecţia, identificarea şi reţinerea a unei ambarcaţiuni care transporta la bord migranţi ilegali. afirma Politia de Frontiera Romana, prin MAI.”

This post was last modified on aug. 3, 2024, 10:45 AM 10:45

Disqus Comments Loading...