Electrica Anunta o Initiativa IMPORTANTA cu Impact pentru Milioane de Clienti din Romania

Electrica anunta o noua si foarte importanta initiativa cu impact pentru milioane de clienti din Romania, deciziile oficiale in atentia oamenilor.

Electrica Anunta Initiativa IMPORTANTA Impact Milioane Clienti Romania

Electrica anunta oficial o decizie luata de Consiliul de Administrație prin care s-a aprobat constituirea unei societăți pe acțiuni (joint-venture) împreună cu EsyaSoft Holding Ltd., parte a grupului International Holding Company (IHC). Această colaborare vizează producția și operarea de tehnologii avansate din domeniul energiei verzi, destinate pieței naționale și europene.

Electrica spune ca noua societate va avea o structură de capital în care Electrica deține 25%, iar EsyaSoft 75%. Prin intermediul acestei societăți, Electrica va contribui la construirea de unități de producție pentru echipamente energetice verzi, inclusiv soluții de stocare și digitalizare a rețelei de distribuție a energiei electrice, precum contoarele inteligente. De asemenea, proiectul include dezvoltarea și operarea unei infrastructuri pentru încărcarea autovehiculelor electrice.

Electrica estimează că noile segmente de business vor răspunde cererii în creștere la nivel național și european, generând noi locuri de muncă și aducând beneficii directe și indirecte tuturor activităților de bază ale Grupului Electrica. Parteneriatul cu EsyaSoft reprezintă un pas semnificativ spre atingerea obiectivelor strategice ale companiei, axate pe inovație și sustenabilitate.

„Pornind de la declarația noastră strategică – „Promisiunea inovației: Modelarea unui viitor sustenabil” – acest parteneriat reprezintă un pas important spre atingerea obiectivelor noastre. Ne oferă ocazia de a ne poziționa ca un jucător important în tranziția către un sistem energetic mai sustenabil și mai eficient, atât la nivel local, cât și regional,” a declarat Alexandru Chiriță, CEO Electrica.

Electrica Anunta o Initiativa IMPORTANTA cu Impact pentru Milioane de Clienti din Romania

Electrica dezvaluie decizia in baza careia capitalul social inițial al noii societăți va fi de 90.000 de lei, cu o finanțare ulterioară estimată la 100 de milioane de euro, asigurată proporțional de cei doi acționari. Electrica și EsyaSoft vor reglementa modalitatea de finanțare printr-un acord între acționari, garantând astfel sustenabilitatea proiectului.

„Parteneriatul cu Electrica ne permite să aducem cele mai avansate tehnologii din domeniul energiei verzi în România și să amplificăm angajamentul nostru pentru inovație și sustenabilitate. Ne propunem să contribuim semnificativ la dezvoltarea unei infrastructuri energetice moderne și eficiente, care va sprijini tranziția către o economie verde și va genera beneficii economice și sociale pe termen lung,” a declarat Bipin Chandra, CEO EsyaSoft Holding Ltd.

Electrica își consolidează astfel poziția pe piața energiei regenerabile, beneficiind de experiența vastă a EsyaSoft în furnizarea de soluții de modernizare și automatizare a rețelei electrice. Cu birouri în peste 10 țări și deservind peste 35 de companii globale de utilități, EsyaSoft aduce o valoare adăugată semnificativă acestui parteneriat.

Prin acest joint-venture, Electrica își extinde orizonturile și contribuie activ la dezvoltarea sustenabilă a sectorului energetic din România și Europa, demonstrându-și angajamentul față de inovație și sustenabilitate. Aceasta reprezintă o nouă etapă în strategia de diversificare și explorare a oportunităților de creștere regională pentru Electrica, consolidându-și astfel poziția pe piață și aducând beneficii tangibile pentru toate părțile implicate.