X

Proiectele de Infrastructura de ULTIM MOMENT ale lui Sorin Grindeanu Anuntate Oficial Tuturor Romanilor

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat astăzi aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru construcția Drumului Expres Bacău-Piatra Neamț, un proiect rutier esențial pentru Moldova. Cu o lungime de 51 km și o finanțare de 9,13 miliarde de lei (inclusiv TVA), noul drum expres urmează să fie construit în termen de 48 de luni de la semnarea contractului.

Sorin Grindeanu spune ca obiectivul principal al acestui proiect este de a scoate traficul greu și de tranzit din municipiile Bacău și Piatra Neamț, contribuind astfel la fluidizarea circulației și reducerea poluării în aceste zone urbane. Drumul expres face parte din rețeaua primară TEN-T Core și este finanțat prin Programul Transport (PT) 2021-2027.

„Progresul lucrărilor este remarcabil. De la 50% săptămâna trecută, am ajuns aproape la 75%. Suntem în grafic și termenul maxim de 9 august pentru redeschiderea circulației va fi respectat. Lucrările au avansat semnificativ în aceste trei săptămâni, iar echipele implicate au demonstrat o eficiență deosebită,” a declarat Sorin Grindeanu.

Decizia de a închide traficul începând cu 8 iulie pentru a permite desfășurarea lucrărilor nu a fost una ușoară. „Primul impuls ar fi fost să amânăm, așa cum s-a întâmplat de multe ori în România. Dar am explicat foarte bine primului ministru și colegilor de ce era necesară această măsură. O amânare ar fi însemnat o întârziere de un an și penalități de 80 de milioane de lei. Primul ministru a înțeles și ne-a susținut,” a explicat ministrul.

Grindeanu a mulțumit echipelor de muncitori pentru efortul depus și a subliniat importanța menținerii ritmului actual de lucru. „Sperăm ca ultima săptămână să se desfășoare în același ritm, astfel încât să putem redeschide traficul la termenul stabilit, pe 9 august,” a adăugat el.

Acest proiect este un pas important pentru îmbunătățirea infrastructurii rutiere din Moldova și un exemplu de colaborare eficientă între autorități și constructori pentru atingerea unor obiective comune.

This post was last modified on aug. 4, 2024, 11:06 AM 11:06

Disqus Comments Loading...