Romania: Masurile Ofiicale de ULTIMA ORA din Cauza Intarzierii Finalizarii Aderarii la Schengen

Romania anunta o serie de masuri oficiale de ultima ora, luate din cauza intarzierii finalizarii aderarii la Schengen, iata ce se intampla in tara.

Romania Masurile Ofiicale ULTIMA ORA Cauza Intarzierii Finalizarii Aderarii Schengen

Romania anunta masurile oficiale de ultima ora, luate din cauza intarzierii finalizarii aderarii la Schengen, iar asta pentru ca in aceasta perioada din an, numarul persoanelor care tranziteaza punctele vamale din Vestul tarii este foarte ridicat, asa ca incep sa apara congestii si timpi mari de asteptari pentru intrarea in tara pe la Arad, Oradea, si nu numai.

Romania spune ca a inregistrat acum un numar mult mai mare de oameni care intra in tara prin vamile cu Ungaria, fata de anul 2023, cresterea fiind de 112%, iar din cauza intarzierii finalizarii aderarii la Schengen, asta inseamna ca se fac cozi lungi la vami si timpii de asteptare trec de 30 de minute, insa ar putea creste si mai mult.

Romania este obligata in continuare sa efectueze controale la granitele cu toate tarile vecine, iar pentru ca timpii de asteptare sa nu fie mari, a suplimentat numarul vamesilor, insa din experienta de anul trecut, va spun ca verificarile sunt extrem de superficiale, atat la intrarea in Romania, cat si la iesire, dar de fapt ele n-ar trebui  sa existe deloc.

“Din totalul de 488.800 de persoane, care au tranzitat frontiera în ultimele 24 de ore, 258.000 de persoane au efectuat formalitățile de frontieră doar prin punctele de la granița cu Ungaria. Comparativ cu perioada similară a anului trecut, când au efectuat formalitățile de control aproximativ 122.000 de persoane pe ambele sensuri, în acest an se constată o creștere de aproximativ 112%.

Pentru fluidizarea traficului, au fost suplimentate arterelor de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, precum și personalul care își desfășoară activitatea la controlul documentelor. Reprezentanții Poliției de Frontieră Române mențin permanent legătura cu autorităţile de frontieră din Ungaria.”