X

Avertismentul de ULTIM MOMENT al Ministrului Sanatatii privind COVID-19, West Nile si Serviciile Medicale

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a anunțat o creștere spectaculoasă a numărului de cazuri de COVID-19 în România, atrăgând atenția asupra faptului că, deși pentru majoritatea persoanelor infecția este acum relativ banală, răspândirea virusului este rapidă și continuă.

Ministrul Sanatatii afirma ca in ultima săptămână, numărul cazurilor a crescut de la aproximativ 2.000 la 3.400. “În momentul de față, avem în spitale circa 400 de pacienți, dintre care aproximativ 21 sunt la Terapie Intensivă,” a declarat Rafila. El a estimat că această creștere ar putea continua încă două-trei săptămâni până când populația receptivă va fi epuizată.

Noua tulpină a virusului SARS-CoV-2 demonstrează o emergență extrem de rapidă, iar protecția oferită de vaccinuri nu mai este la fel de eficientă. “Oamenii merg la terase, la restaurante, intră și ies din hoteluri,” a adăugat Rafila, subliniind mobilitatea crescută a populației.

Ministrul Sanatatii a avertizat că ne aflăm la debutul sezonului, iar maximul de cazuri va fi, probabil, la sfârșitul lunii august. “Cu siguranță vom avea mai multe cazuri. Au fost ani când am avut diagnosticate sute de cazuri. În urmă cu 25 de ani, România a identificat pentru prima dată această boală și situația a fost destul de serioasă,” a reamintit Rafila, asigurând totodată că, în prezent, situația este sub control.

Ministrul Sanatatii detaliaza ca pentru a combate efectele pandemiei și pentru a îmbunătăți serviciile medicale, Ministerul Sănătății investește aproape 160 de milioane de lei în construirea și renovarea a 201 de Centre Comunitare Integrate din toată țara. Aceste investiții sunt derulate prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), cu sprijinul Biroului Regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății.

Aceste măsuri vizează modernizarea și creșterea calității serviciilor medicale, aducându-le mai aproape de cetățeni. Campania derulată de Ministerul Sănătății este un pas important în asigurarea unui sistem medical eficient și pregătit pentru provocările viitoare.

This post was last modified on aug. 5, 2024, 9:02 AM 09:02

Disqus Comments Loading...