X

AVERTIZARE de Inundatii Oficiala INHGA de ULTIM MOMENT pe 5 August 2024 in Romania

Avertizare de inundatii oficiala INHGA, Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, de ultim moment avem emisa pe 5 august 2024 in Romania din cauza pericolului de inundatii care vizeaza mai multe regiuni ale tarii, dupa cum puteti vedea mai jos.

INHGA a emis un cod galben cu o avertizare de inundatii, fiind asteptate depasiri ale cotelor de atentie in Olt, pentru raul Olt si aflientii sai, astfel ca ni se recomanda prudenta maxima in rice fel de deplasari pe care dorim sa le facem in cursul urmatoarelor ore.

COD GALBEN!

Data: 05.08.2024 ora 17:40.

FENOMENELE VIZATE: Scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE.

Bazine afectate: Râurile din bazinele hidrografice: Olt – afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Lotru – amonte Ac. Băbeni.

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile din bazinele hidrografice: Olt – afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Lotru – amonte Ac. Băbeni, judeţele: Vâlcea și Argeș.

În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Se impune urmărirea evoluției situației hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundații, secetă hidrologică precum și incidente/accidente la construcții hidrotehnice, poluări accidentate ale cursurilor de apă și poluări marine în zona costieră.”

This post was last modified on aug. 5, 2024, 7:55 PM 19:55

Disqus Comments Loading...