Clientii Orange, Vodafone, Telekom, DIGI Mobil Informati Oficial despre Importante Prevederi Legale

Clientii Orange, Vodafone, Telekom, DIGI Mobil sunt informati in mod oficial despre o serie de prevederi legale extrem de importante din Romania.

Clientii Orange, Vodafone, Telekom, DIGI Mobil Informati Oficial Importante Prevederi Legale

Orange, Vodafone, Telekom, DIGI Mobil au clientii informati oficial despre o serie de importante prevederi legale, in contextul unei creșteri semnificative a numărului de solicitări de anulare a portării unui număr de telefon. Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) le reamintește clientilor Orange, Vodafone, Telekom, DIGI Mobil că acest proces poate fi realizat exclusiv de către titularul numărului, la operatorul unde a fost inițial solicitată portarea.

Condiții stricte pentru anularea portării

clientii Orange, Vodafone, Telekom, DIGI Mobil trebuie sa stie ca utilizatorul trebuie să depună cererea de anulare a portării la operatorul acceptor (cel la care s-a solicitat portarea). Formularul tip pentru această cerere poate fi obținut fie direct de la furnizorul acceptor, fie de pe site-ul acestuia. În cazul în care portarea a fost solicitată prin mijloace de comunicare la distanță, cererea de anulare poate fi transmisă în același mod.

ANCOM transmite ca aceasta cerere de anulare trebuie depusă cu cel puțin 24 de ore înainte de data convenită pentru realizarea portării. Se iau în considerare doar zilele lucrătoare pentru calcularea termenului de portare sau anulare a portării.

Orange, Vodafone, Telekom, DIGI Mobil, după primirea cererii de anulare, au obligația de a confirma primirea și procesarea acesteia, informând utilizatorul despre statusul cererii. Este esențial ca utilizatorii să solicite și să păstreze o dovadă a primirii și acceptării cererii de anulare a portării de către furnizor.

Termenul de 24 de ore nu poate fi depasit

Respectarea termenului limită de 24 de ore înainte de data stabilită pentru portare (care trebuie să fie într-o zi lucrătoare) este crucială. Neîncadrarea în acest termen legal implică procesarea cererii de portare, iar un proces de portare finalizat de Orange, Vodafone, Telekom, DIGI Mobil nu mai poate fi anulat.

Portarea și anularea portării pot fi solicitate doar de către titularul contractului la Orange, Vodafone, Telekom, DIGI Mobil, sau reprezentantul legal al acestuia. ANCOM subliniază că nu poate dispune anularea unui proces de portare, deoarece această acțiune trebuie realizată de către părțile implicate, respectiv furnizorul acceptor și utilizatorul.

Pentru a evita neplăcerile și pentru a asigura un proces fluid de anulare a portării, utilizatorii sunt sfătuiți să respecte termenele și să păstreze toate dovezile necesare ale comunicării cu furnizorul acceptor. ANCOM rămâne disponibilă pentru a oferi informații și clarificări suplimentare cu privire la acest proces.