X

Initiativele Oficiale de ULTIM MOMENT pe care Nicusor Dan le Pune in Aplicare pentru Bucuresti

Nicusor Dan, primarul Capitalei, a anunțat recent atribuirea unui nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din București, în cadrul unui proiect ambițios de modernizare a infrastructurii de transport public. “Am atribuit încă un contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din Capitală”, a declarat edilul.

Nicusor Dan spune ca acest contract vizează un tronson cu o lungime de 18 km de cale dublă de rulare, pe care circulă liniile 40, 27, 19, 36, și 23. Traseul acestora include bulevarde importante precum Bd. Th. Pallady, Bd. 1 Decembrie 1918, Bd. Basarabia, Calea Călărașilor și Bd. Corneliu Coposu, inclusiv Bucla Complex Titan. Acesta reprezintă doar o parte din proiectul amplu de reabilitare a aproximativ 50 km de infrastructură de tramvai din Capitală.

În paralel, Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic va contracta un împrumut de 153 de milioane de euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Acest împrumut va cofinanța proiectele de consolidare și reabilitare a 17 clădiri. Uniunea Europeană a aprobat deja alocarea a 283 de milioane de lei fonduri europene nerambursabile prin PNRR pentru aceste clădiri, dintre care 14 sunt de locuințe și trei sunt publice.

Printre imobilele vizate se numără clădiri importante din centrul orașului, cum ar fi:

  • Str. Blănari nr. 14 și nr. 11;
  • Str. Domnița Anastasia nr. 5 și nr. 7, adresa Muzeului Gheorghe Tattarescu;
  • Bd. Carol I nr. 21, locația Teatrului Foarte Mic;
  • Calea Victoriei nr. 22-24;
  • Bd. Schitu Măgureanu nr. 1 și nr. 3;
  • Bd. Dacia nr. 53,

Nicusor Dan a abordat și subiectul infrastructurii sportive din București, menționând necesitatea de a revizui distribuția fondurilor între Primăria Capitalei și primăriile de sector. El a subliniat că marile baze sportive, cum ar fi cea de la Lia Manoliu și ștrandul Tineretului, nu sunt gestionate de Primăria Capitalei, ci de statul român prin Agenția Națională pentru Sport.

Nicusor Dan a discutat despre proiectul unei noi săli polivalente, precizând că locația inițială din complexul Lia Manoliu nu a fost considerată optimă din cauza problemelor de trafic cauzate de evenimentele de pe Arena Națională. În schimb, Planul Urbanistic General, care urmează să fie finalizat în toamna acestui an, va include un mare complex sportiv, inclusiv o sală polivalentă.

Aceste inițiative reflectă angajamentul administrației locale de a moderniza infrastructura de transport și de a consolida clădirile cu risc seismic, asigurând în același timp dezvoltarea infrastructurii sportive din București. Proiectele menționate sunt esențiale pentru creșterea calității vieții locuitorilor și pentru dezvoltarea durabilă a capitalei României.

This post was last modified on aug. 5, 2024, 11:59 AM 11:59

Disqus Comments Loading...