X

Italia Reafirma Angajamentul Important de ULTIM MOMENT care AJuta Aderarea Romaniei la Schengen

Italia reafirma masurile importante de ultim moment, care ajuta finalizarea aderarii Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca, consulul italian in Libia a vorbit despre angajamentul pe care Roma il sustine in continuare pentru ajutarea tarii sa faca fata numarului mare de migranti care ajung pe teritoriul sau si fug catre Europa.

Italia a incheiat deja cu Libia acorduri pentru a controla mai eficient numarul de migranti care ajung pe teritoriul sau si a impiedica plecarile catre continentul european, sume substantiale de bani fiind trimise tarii pentru a isi indeplini acest rol, iar daca ea va continua sa o faca cu succes, atunci finalizarea aderarii Romaniei la Schengen va fi serios ajutata.

Italia nu este singura tara din UE care sustine incheierea de acorduri cu tari terte pentru mentinerea Spatiului Schengen in siguranta, Libia fiind vazuta ca un aliat puternic inclusiv de catre Olanda, Austria si chiar Comisia Europeana, eforturile sale ajutand la reducerea migratiei si implicit facilitarea aderarii Romaniei la Schengen, chiar daca deocamdata doar partial.

“Consulul italian la Benghazi, Francesco De Luigi, a reafirmat angajamentul Italiei de a coopera cu Libia în problema migrației ilegale. Francesco De Luigi a subliniat dorința Italiei de a colabora cu Libia în abordarea migrației ilegale. Libia a fost mult timp un punct critic de tranzit pentru migranții din Africa și Orientul Mijlociu care încearcă să ajungă în Europa.

Colaborarea dintre Italia și Libia pe probleme de migrație face parte din eforturile mai ample de a spori capacitatea Libiei de a gestiona mai eficient migrația. Oficiul Națiunilor Unite pentru Droguri și Criminalitate (UNODC) a cerut Libiei să pună în aplicare de urgență politici cuprinzătoare de combatere a traficului de persoane.”

This post was last modified on aug. 5, 2024, 8:57 PM 20:57

Disqus Comments Loading...