Marea Britanie Anunta Masuri de URGENTA din Cauza Revoltelor care au Cuprins Tara

Marea Britanie anunta masuri de urgenta din cauza revoltelor care au cuprins tara, decizia luata de catre premierul Keir Starmer pentru britanici.

Marea Britanie Anunta Masuri URGENTA Revoltelor Cuprins Tara

Downing Street a confirmat că luni va avea loc o întâlnire de răspuns de urgență după ce peste 150 de persoane au fost arestate în urma unor dezordine violente în orașele și orașele din Marea Britanie în weekend. Marea Britanie a fost zguduită de aceste incidente, care au culminat cu intervenția rapidă a autorităților.

Acest anunț vine după ce Sir Keir Starmer a condamnat ferm un atac asupra unui hotel care găzduiește solicitanți de azil în Rotherham, promițând că cei implicați în tulburări se vor confrunta cu „întreaga forță a legii”. Violențele din Marea Britanie au fost răspândite, forțele de ordine fiind chemate să intervină în Rotherham, Middlesbrough, Bolton și alte părți ale Regatului Unit.

Întâlnirea Cobra va avea loc după a șasea zi de escaladare a violenței, ca urmare a înjunghierii mortale a trei fete în Southport săptămâna trecută. Reuniunea de urgență va avea scopul de a oferi guvernului o actualizare cu privire la violența din weekend și răspunsul în zilele următoare, implicând miniștri relevanți și reprezentanți ai poliției.

În discursul său televizat de duminică, premierul Marea Britanie a avertizat pe cei implicați că vor „regreta” participarea lor la aceste violențe. „Oamenii din această țară au dreptul să fie în siguranță și totuși am văzut comunități musulmane vizate, atacuri asupra moscheilor”, a declarat premierul, subliniind gravitatea situației din Marea Britanie.

Într-o declarație, Ministerul de Interne a anunțat că va oferi moscheilor protecție mai mare, ca parte a unui nou proces de „securitate rapidă”, pentru a permite revenirea la cult cât mai rapid posibil. În Rotherham, cel puțin zece ofițeri de poliție au fost răniți, unul dintre aceștia rămânând inconștient după ce demonstranții anti-imigrație au aruncat scânduri de lemn și stingătoare asupra lor, conform poliției din South Yorkshire.

Sir Keir Starmer a indicat că răspunsul la violențele din Marea Britanie ar putea reflecta măsurile luate în timpul revoltelor din 2011, când era director al parchetelor. „Avem aranjamente permanente pentru aplicarea legii, ceea ce înseamnă că putem obține arestări și condamnări foarte repede”, a spus el, referindu-se la abordarea rapidă și eficientă necesară în Marea Britanie.

Miniștrii din Marea Britanie au sugerat că instanțele ar putea lucra 24 de ore pentru a accelera urmăririle penale, similar cu măsurile luate în 2011, în timp ce forțele de poliție au în vigoare măsuri pentru a recruta ofițeri suplimentari pentru a gestiona potențialele tulburări viitoare.

Pe măsură ce Marea Britanie se confruntă cu aceste provocări, guvernul și forțele de ordine se mobilizează pentru a restabili ordinea și siguranța în comunitățile afectate. Violențele recente au evidențiat necesitatea unei reacții ferme și rapide pentru a preveni escaladarea și a asigura protecția cetățenilor din Marea Britanie.