Vremea: ATENTIONARE Meteorologica Oficiala ANM de ULTIM MOMENT pe 5 August 2024 in Romania

Atentionare meteorologica oficiala ANM de ultim moment pe 5 august 2024 in Romania, avem emisa din cauza fenomenelor de vreme severa imediata.

Vremea ATENTIONARE Meteorologica Oficiala ANM ULTIM MOMENT 5 August 2024 Romania

Atentionare meteorologica oficiala ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, de ultim moment pe 5 august 2024 in Romania, avem emisa din cauza fenomenelor de vreme severa imediata, meteorologii incercand sa ne puna in vedere problemele cu care ne vom confrunta.

ANM vorbeste mai jos despre ploi torentiale cu acumulari in cantitati de pana la 40 l/mp, ele fiind insotite de intensificari ale vantului, descarcari electrice, dar si grindina, astfel ca ni se recomanda extrem de serios sa fim atenti in toate deplasarile pe care vrem sa le facem.

COD GALBEN!

Ziua/luna/anul: 05-08-2024. Ora : 10:00.

Intervalul : 5 august, ora 18.

Zonele afectate : conform textului și hărții.

Fenomene : ploi moderate cantitativ, instabilitate atmosferică.

În Maramureș, estul Transilvaniei, nordul Moldovei și în Carpații Orientali, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

Notă: local, astfel de manifestări vor fi și în restul zonei montane. Marți (6 august) instabilitatea atmosferică va fi accentuată în sud-estul țării.