Austria Anunta Oficial Initiativa de ULTIM MOMENT care Sustine Aderarea Romaniei la Schengen

Austria anunta in mod oficial initiativa de ultim moment, care sustine aderarea Romaniei la Schengen, iata ce decizii sunt luate la Viena acum.

Austria Anunta Oficial Initiativa ULTIM MOMENT Sustine Aderarea Romaniei Schengen

Austria anunta in mod oficial o initiativa de ultim moment, care sustine finalizarea aderarii Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca Gerhard Karner este in momentul de fata intr-o vizita in Serbia, unde vrea sa trimita mai multi politisti de frontiera, pentru a reduce numarul migrantilor ilegali care ajung pe teritoriul austriac.

Austria a trimis deja 140 de politisti de frontiera pe teritoriul sarb pentru a ajuta la controlarea migratiei ilegale, insa numarul acestora ar urma sa creasca in viitor, pentru ca la Viena a fost luata decizia de a se face eforturi mai mari pentru a se reduce migratia ilegala, iar asta va ajuta la finalizarea aderarii Romaniei la Schengen, mai repede.

Austria ne “cearta” de ani de zile din cauza faptului ca multi migranti trec granitele tarii si ajung pe teritoriul austriac, inclusiv prin Serbia, insa lauda eforturile sarbilor, care ne-au criticat pe noi din caza numerelor de migranti, asa ca intarirea pazei la granitele vecinilor, va fi de mare ajutor in finalizarea aderarii la Schengen cat mai repede cu putinta.

“Ministrul de Interne austriac, Gerhard Karner, a vizitat granița sârbo-macedoneană. Prin desfășurarea a 140 de ofițeri de poliție, Austria aduce o contribuție importantă la acest efort internațional. Această măsură reflectă angajamentul Austriei față de securitatea Europei și de limitarea migrației ilegale de către bandele de traficanți organizate.

Serviciile de urgență austriece nu numai că își aduc expertiza în cadrul misiunilor, ci și întăresc relațiile bilaterale dintre Austria și țările de la frontiera externă a Uniunii Europene. Accentul discuțiilor de lucru se va concentra pe extinderea cooperării existente pentru a lua măsuri comune împotriva criminalității de contrabandă. a declarat Gerhard Karner in Serbia.”