Documentul de ULTIM MOMENT Semnat de Armata Romane cu Austria, Anuntul Oficial pentru Romani

Armata Romana anunta un document oficial de ultim moment semnat cu Austria, deciziile foarte importante luate la nivel militar intre cele 2 tari.

Documentul ULTIM MOMENT Semnat Armata Romane Austria Anuntul Oficial Romani

Armata Romana a facut o serie de anunturi cu privire la o vizita importanta pe care secretarul de stat pentru politica de aparare din Austria a facut-o in Romania in cursul perioadei recente, fiind oferite mai jos informatii cu privire la ceea ce a fost facut in cadrul acestei vizite privind relatiile dintre tari.

Armata Romana detaliaza mai jos o serie de informatii extrem de importante cu privire la cooperare dintre Romania si Austria in domeniul militar, fiind semnat si un document pentru cooperari viitoare, fiind deasemenea oferite informatii inclusiv despre exercitii militare separate derulate de militarii romani.

“Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, l-a primit luni, 5 august, la sediul MApN, pe dr. Arnold Kammel, Secretar General al Ministerului Federal al Apărării al Republicii Austria și director al Direcției Politici de Apărare. Cei doi oficiali au abordat teme de interes comun, precum situația de securitate din regiunea Mării Negre și din zona Balcanilor de Vest, pe fondul războiului de agresiune al Federației Ruse în Ucraina.

Secretarul de stat Simona Cojocaru a apreciat cooperarea dintre militarii români și austrieci în cadrul angajamentelor operaționale ale Uniunii Europene în Balcanii de Vest, făcând referire la participarea consistentă a României și Austriei în cadrul Operației EUFOR ALTHEA din Bosnia și Herțegovina, precum și în cadrul Misiunii Kosovo Force (KFOR), sub comanda NATO. În marja activității, cei doi demnitari au semnat Aranjamentul de Implementare între Ministerul Apărării Naționale din România şi Ministerul Federal al Apărării din Republica Austria privind cooperarea în domeniul apărării.

Prin semnarea acestui document sunt stabilite premisele unei viitoare cooperări aprofundate în beneficiul ambelor părți. În finalul întrevederii, Simona Cojocaru și Arnold Kammel au convenit asupra necesității continuării dialogului politico-militar și a dezvoltării relațiilor bilaterale în domeniul apărării, identificarea de noi oportunități de cooperare, mai ales în contextul participării la misiuni și operații la nivel internațional.

În cursul săptămânii trecute, militari din cadrul Batalionului 24 Vânători de Munte „General Gheorghe Avramescu”, alături de militari francezi din Grupul de Luptă al NATO, dislocat în România, au desfășurat, în poligonul de instrucție urbană din Centrul Național de Instruire Întrunită „Getica” din Cincu, activități specifice de instruire de tip MOUT (Military Operations in Urban Terrain).

Timp de două săptămâni, militarii români alături de militarii belgieni din cadrul Grupului de Luptă al NATO dislocat în România și-au testat calitățile psihice, deprinderile specifice luptei în teren muntos și abilitățile de a supraviețui în condiții grele.”