ANM: Actualizare Oficială de ULTIM MOMENT a Prognozei Meteo cu Starea Vremii în România pe 14 Zile

ANM a emis o actualizare oficială de ultim moment a prognozei meteo cu starea vremii în România pentru 14 zile, anunțând fenomenele de vreme severă.

ANM Actualizare Oficială ULTIM MOMENT Prognozei Meteo Starea Vremii România 14 Zile

ANM, Administrația Națională de Meteorologie, a emis o actualizare oficială de ultim moment a prognozei meteo cu starea vremii în România pentru 14 zile, punându-ne în vedere ceea ce se va întâmpla la nivel național în cursul acestei perioade, din punct de vedere al temperaturilor, dar și al precipitațiilor, după cum puteti vedea chiar acum și mai jos.

ANM explică pentru fiecare regiune a țării în parte ceea ce se va întâmpla, astfel încât dacă avem nevoie să călătorim, oriunde o vom face, vom avea informații clare cu privire la situatia meteorologică cu care ne vom confrunta, astfel încât să fim pregătiți pentru orice fel de evoluție a vremii, fie ea fastă, sau nefastă.

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR ÎN INTERVALUL 5 AUGUST – 18 AUGUST 2024

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

BANAT

După scăderea valorilor termice de la începutul primei săptămâni, vremea se va încălzi treptat până în jurul datei de 13 august și va deveni caniculară. Astfel, media regională a valorilor maxime va crește de la 28 de grade până la 37…38 de grade, iar cea a valorilor minime de la 13 grade până la 19 grade. După data de 13 august, temperatura aerului va avea tendința de scădere ușoară; media valorilor diurne va ajunge la 35 de grade, iar a celor nocturne la 17 grade.

CRIȘANA

Valorile termice vor fi în scădere la începutul intervalului până la medii ale maximelor de 25 de grade și ale minimelor de 13 grade. Ulterior, vremea se va încălzi treptat până în jurul datei de 13 august și va deveni caniculară. Astfel, media regională a valorilor maxime va crește până la 37 de grade, iar cea a valorilor minime până la 18 grade. După data de 13 august, temperatura aerului va avea tendința de scădere ușoară; media valorilor diurne va ajunge la 33…34 de grade, iar a celor nocturne la 16 grade.

TRANSILVANIA

După scăderea valorilor termice de la începutul primei săptămâni, vremea se va încălzi treptat până în jurul datei de 13 august și va deveni călduroasă, iar pe arii restrânse caniculară. Media regională a valorilor maxime va crește de la 23 de grade până la 34 de grade, iar cea a valorilor minime de la 11…12 grade până la 15 grade. După data de 13 august, temperatura aerului va avea tendința de scădere ușoară; media valorilor diurne va ajunge la 32 de grade, iar a celor nocturne la 14 grade.

MARAMUREȘ

Temperatura aerului va fi în scădere la începutul intervalului până la medii ale maximelor de 23 de grade și ale minimelor de 12 grade. Apoi, vremea se va încălzi treptat până în jurul datei de 13 august și va deveni călduroasă. Astfel, media regională a valorilor maxime va crește până la 34 de grade, iar cea a valorilor minime până la 16…17 grade. După data de 13 august, temperatura aerului va avea tendința de scădere ușoară; media valorilor diurne va ajunge până în jurul a 32 de grade, iar a celor nocturne la 15 grade.

MOLDOVA

Valorile termice vor fi în scădere la începutul intervalului până la medii ale maximelor de 23 de grade și ale minimelor de 15 grade. Ulterior, vremea se va încălzi, va deveni călduroasă și pe arii restrânse caniculară, iar variațiile termice până la sfârșitul intervalului vor fi nesemnificative. Astfel, media regională a valorilor maxime va fi de 33…34 de grade, iar cea a valorilor minime de 16…18 grade.

DOBROGEA

Valorile termice vor fi în scădere la începutul intervalului până la medii ale maximelor de 26 de grade și ale minimelor de 17 grade. Ulterior, vremea se va încălzi, va deveni călduroasă și pe arii restrânse caniculară în zona continentală, iar variațiile termice până la sfârșitul intervalului vor fi nesemnificative. Astfel, media regională a valorilor maxime va fi de 32…33 de grade, iar cea a valorilor minime de 19…21 de grade.

MUNTENIA

După scăderea valorilor termice de la începutul intervalului când mediile maximelor vor ajunge la 27 de grade și ale minimelor la 15…16 grade, vremea se va încălzi, va deveni călduroasă, caniculară îndeosebi în zona de câmpie, iar variațiile termice până la sfârșitul intervalului vor fi nesemnificative. Astfel, media regională a valorilor maxime va fi de 35…36 de grade, iar cea a valorilor minime de 18…19 grade.

OLTENIA

După scăderea valorilor termice de la începutul intervalului când mediile maximelor vor ajunge la 27 de grade și ale minimelor la 15…16 grade, vremea se va încălzi, va deveni călduroasă, caniculară îndeosebi în zona de câmpie, iar variațiile termice până la sfârșitul intervalului vor fi nesemnificative. Astfel, media regională a valorilor maxime va fi de 35…36 de grade, iar cea a valorilor minime de 18…19 grade.

LA MUNTE

Valorile termice vor fi în scădere la începutul intervalului până la medii ale maximelor de 15…16 grade și ale minimelor de 8…9 grade. Ulterior, vremea se va încălzi, va deveni caldă, iar variațiile termice până la sfârșitul intervalului nu vor fi importante. Astfel, media regională a valorilor maxime va fi de 22…23 de grade, iar cea a valorilor minime de 12…13 grade.