Austria Anunță o Serie de Măsuri Oficiale INTENSE în Paralel cu România, Ajutând Aderarea la Schengen

Austria anunță o serie de măsuri oficiale intense în paralel cu România, care vor fi de mare ajutor pentru finalizarea aderării la Schengen în 2024.

Austria Anunță Serie Măsuri Oficiale INTENSE Paralel România Ajutând Aderarea Schengen

Austria anunță în mod oficial o serie de măsuri intense, care sunt puse în aplicare în tandem cu alte măsuri care sunt luate direct de către România pentru finalizarea aderării la Schengen, iar asta pentru că Gerhard Karner dezvăluie faptul că va continua fără oprire cooperarea dintre tara sa și Serbia pentru reducerea migrației ilegale.

Austria cooperează deja de ceva vreme cu Serbia pentru a controla într-o foarte mare măsură traficul ilegal de migranți către frontierele sale, iar finalizarea aderării României la Schengen depinde într-o foarte mare măsură de felul în care cele doua țări reușesc să își pună în aplicare planurile pentru a opri tranziul ilegal al frontierelor.

Austria a trimis deja vameși pe teritoriul sârb pentru a ajuta la controlul granițelor, însă guvernul de la Viena vrea să trimită și mai mulți, din cauza numărului mare de migranti care tranzitează țara, iar dacă proiectul va continua cu succes, atunci finalizarea aderării României la Schengen va fi cu mult ușurată în următorul an.

“Cooperarea strânsă cu poliția sârbă în lupta împotriva migrației ilegale și a traficului de droguri va continua intens. „În plus, inițiativa cancelarului Karl Nehammer în dialog cu președintele Aleksandar Vucic a reușit să înăsprească politica de vize și, astfel, să stopeze masiv migrația ilegală. Acest lucru a eliberat în special granițele Austriei.

Prin cooperarea la frontiere, cooperarea de încredere între cele două este trăită activ Reducerea masivă a presiunii asupra granițelor austriece în ceea ce privește migrația ilegală se datorează și desfășurării celor 25 de polițiști austrieci în zona de frontieră dintre Serbia și Macedonia de Nord. a declarat Gerhard Karner după întâlnirea cu președintele Serbiei, Aleksandar Vučić.”