Deciziile de ULTIM MOMENT ale lui Marcel Boloș cu Alocări Bugetare Noi Anunțate

Marcel Boloș a anunțat o serie de decizii de ultim moment cu alocări bugetare noi, iată ce spune ministrul Finanțelor și cât contează pentru noi.

Deciziile ULTIM MOMENT Marcel Boloș Alocări Bugetare Noi Anunțate

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, a anunțat o majorare semnificativă a bugetului destinat investițiilor publice, sănătății și sprijinirii mediului de afaceri. Această decizie vine ca răspuns la numeroasele solicitări și necesități identificate de-a lungul ultimului an.

Marcel Boloș afirmă că, ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, care a gestionat cu eficiență un buget record pentru 2024, a primit o suplimentare de 750 de milioane de lei. Fondurile vor fi direcționate către:

  • Modernizarea drumurilor comunale și dezvoltarea infrastructurii de apă-canalizare;
  • Racordarea localităților la rețeaua de gaze naturale și managementul deșeurilor;
  • Creșterea eficienței energetice a școlilor, spitalelor și instituțiilor publice;
  • Modernizarea căminelor de bătrâni și a căminelor studențești.

Marcel Boloș spune că în sectorul sănătății, unde deja s-au alocat 5 miliarde de lei pentru echipamente noi și îmbunătățirea condițiilor de tratament și prevenție, bugetul a fost suplimentat cu încă 800 de milioane de lei. Aceste fonduri sunt destinate în principal:

  • Programului de radioterapie pentru bolnavii cu afecțiuni oncologice;
  • Decontării pompelor de insulină pentru copiii bolnavi de diabet;
  • Tratamente medicale adecvate pentru pacienții care necesită servicii de dializă.

Pentru a sprijini mediul de afaceri, guvernul a alocat suplimentar 150 de milioane de lei pentru finanțarea schemelor de ajutor de stat gestionate de Ministerul Finanțelor. Aceste fonduri vor fi folosite pentru:

  • Subvenționarea dobânzilor pentru firme prin IMM Plus;
  • Compensarea creșterii accizei la combustibil pentru transportatori;
  • Proiectele de dezvoltare a producției susținute de Ministerul Finanțelor.

Marcel Boloș a subliniat că toate aceste măsuri au ca scop direct îmbunătățirea calității vieții românilor și stimularea dezvoltării economice.

“Am auzit foarte des în ultimul an „rog pe ministrul Finanțelor să găsească o soluție”. Fie că a fost vorba de majorarea pensiilor, salariilor profesorilor, suplimentarea bugetului de investiții în infrastructură, agricultură sau digitalizare, săptămână de săptămână a trebuit să arătăm capacitatea de a găsi rezolvări pentru problemele care vizează direct calitatea vieții românilor,” a declarat Boloș.

Această alocare suplimentară din Fondul de rezervă bugetară reprezintă un efort concertat al guvernului de a răspunde provocărilor actuale și de a investi în viitorul țării.