X

Deciziile de ULTIM MOMENT ale lui Marcel Boloș cu Alocări Bugetare Noi Anunțate

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, a anunțat o majorare semnificativă a bugetului destinat investițiilor publice, sănătății și sprijinirii mediului de afaceri. Această decizie vine ca răspuns la numeroasele solicitări și necesități identificate de-a lungul ultimului an.

Marcel Boloș afirmă că, ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, care a gestionat cu eficiență un buget record pentru 2024, a primit o suplimentare de 750 de milioane de lei. Fondurile vor fi direcționate către:

  • Modernizarea drumurilor comunale și dezvoltarea infrastructurii de apă-canalizare;
  • Racordarea localităților la rețeaua de gaze naturale și managementul deșeurilor;
  • Creșterea eficienței energetice a școlilor, spitalelor și instituțiilor publice;
  • Modernizarea căminelor de bătrâni și a căminelor studențești.

Marcel Boloș spune că în sectorul sănătății, unde deja s-au alocat 5 miliarde de lei pentru echipamente noi și îmbunătățirea condițiilor de tratament și prevenție, bugetul a fost suplimentat cu încă 800 de milioane de lei. Aceste fonduri sunt destinate în principal:

  • Programului de radioterapie pentru bolnavii cu afecțiuni oncologice;
  • Decontării pompelor de insulină pentru copiii bolnavi de diabet;
  • Tratamente medicale adecvate pentru pacienții care necesită servicii de dializă.

Pentru a sprijini mediul de afaceri, guvernul a alocat suplimentar 150 de milioane de lei pentru finanțarea schemelor de ajutor de stat gestionate de Ministerul Finanțelor. Aceste fonduri vor fi folosite pentru:

  • Subvenționarea dobânzilor pentru firme prin IMM Plus;
  • Compensarea creșterii accizei la combustibil pentru transportatori;
  • Proiectele de dezvoltare a producției susținute de Ministerul Finanțelor.

Marcel Boloș a subliniat că toate aceste măsuri au ca scop direct îmbunătățirea calității vieții românilor și stimularea dezvoltării economice.

“Am auzit foarte des în ultimul an „rog pe ministrul Finanțelor să găsească o soluție”. Fie că a fost vorba de majorarea pensiilor, salariilor profesorilor, suplimentarea bugetului de investiții în infrastructură, agricultură sau digitalizare, săptămână de săptămână a trebuit să arătăm capacitatea de a găsi rezolvări pentru problemele care vizează direct calitatea vieții românilor,” a declarat Boloș.

Această alocare suplimentară din Fondul de rezervă bugetară reprezintă un efort concertat al guvernului de a răspunde provocărilor actuale și de a investi în viitorul țării.

This post was last modified on aug. 9, 2024, 12:11 AM 00:11

Disqus Comments Loading...